straat in Middelburg

Het Zeeuwse Middelburg is een superleuke en gezellige bestemming voor een weekendje weg in eigen land. Je kunt er heerlijk winkelen, eten en dwalen door de mooiste straatjes.

Wil je een weekendje weg, maar wil je niet al te ver rijden? Dan is Middelburg een echte aanrader. Ik geef je 10 tips voor een geslaagde citytrip naar de Zeeuwse hoofdstad.Doorkijkje Middelburg

Huis van Bloemen

Mooi en kleurrijk, zo kun je Het Huis van Bloemen wel omschrijven. Ben je in de buurt van Koorkerkhof 14? Loop er dan even naar binnen voor de mooiste bloemen en planten van Middelburg.

De Oostkerk

De Oostkerk  werd gebouwd voor de vele geloofsvluchtelingen die in de zeventiende eeuw vanuit Vlaanderen naar Zeeland kwamen. De kerk opende in 1667 haar deuren en is te herkennen aan de typische achthoekige vorm. In de tijd dat de Oostkerk werd gebouwd moet het echt een imposant bouwwerk zijn geweest. Loop je er vanuit het centrum heen? Geniet dan onderweg van de mooie huizen en straten waar je langs komt.

Moois en Meer

Moois en Meer zit in de Sint Janstraat op nummer 8. Deze winkel heeft de mooiste linnen tafellakens, servetten, theedoeken en kleding. En het leukste is dat de producten allemaal duurzaam zijn geproduceerd.

Maison de la Mer

Een mooie winkel met enkele typisch Zeeuwse producten, zoals beschilderde schelpen en portretten van vrouwen in Zeeuwse klederdracht. Ik heb er uiteindelijk niks gekocht, maar de ‘meeneemfactor’ was hoog.Leuk weetje: de dame in het midden draagt de klederdracht van het voormalige eiland Walcheren, waar ook Middleburg ligt. Je vindt Maison de la Mer op de Nieuweburg 6.

De abdij van Middelburg

Vanaf de drukke markt loop je via een klein gangetje zo de rustige binnentuin van het abdij van Middelburg in. Leuk voor een paar mooie foto’s, of om bij te komen van de drukte op het marktplein.

Het Azijnatelier

Naast Maison de la Mer, op nummer 8, zit het Azijnatelier. Hier kun je – hoe kan het ook anders – terecht voor speciale azijnsoorten. Maar bijvoorbeeld ook voor andere delicatessen en biologische zeepproducten.

BMK Interieurs

Een hele mooie winkel met de leukste meubels en accessoires. Hier heb ik een paar mooie aankopen gedaan, zoals een bijzondere glazen vaas die inmiddels een vaste plek op onze eettafel heeft veroverd.BMK Interieurs Middelburg
BMK Interieurs vind je aan de Langeviele 70. De winkel verkoopt producten van onder andere VT Wonen, Madam Stoltz, Nordal, Storebror, AAI made with love, Nicolas Vahe, HKLiving, House Doctor en Dutch Bone.

Basalt in Middelburg

Lekkere vis eet je bij Restaurant Basalt in de Sint Janstraat op nummer 34. Reserveren is aan te raden, het restaurant is namelijk niet heel groot. Het restaurant kookt met de seizoenen mee en er worden veel streekproducten gebruikt.

De Kloveniersdoelen

De kloveniersdoelen in Middelburg werden oorspronkelijk gebouwd als schietbaan. Het is een prachtig pand met een schitterende typische Vlaamse gevel.De Kloveniersdoelen
Nadat de schutters waren vertrokken, heeft het pand meerdere functies gehad. Tegenwoordig zijn er een grandcafé en een bioscoop in het pand gevestigd. Je kunt hier heerlijk eten.

B&B de Koornzak 1708

In dit mooie monumentale pand in Middelburg kun je superleuk overnachten. B&B de Koornzak 1708 heeft 2 kamers op de 1e verdieping.B&B Zeeland Middelburg

Een grote suite met uitzicht op de stad en het water, en een wat kleinere kamer aan de achterkant. Het ontbijt wordt ’s ochtends op de kamer geserveerd. De B&B heeft geen website, maar via Booking.com vind je ze wel.Detail B&B De Koornzak→ Lees ook: Mijn tips voor Zeeland.

Foto’s: By Françoise Blog.

Lees ook: