Tip: bezoek de modetentoonstelling in het Gemeentemuseum!


Het Gemeentemuseum in Den Haag staat bekend om haar grote collectie (historische) kledingstukken. Elk jaar organiseert het een grote tentoonstelling rondom het thema mode, ook dit jaar weer. Tot en met 7 februari is ‘Ode aan de Nederlandse mode’ nog te zien. Aanrader!

Wie wil dat nou niet, een selfie met de inhuldigingsjurk van koningin Máxima? In het Gemeentemuseum in Den Haag kan het, tijdens de tentoonstelling ‘Ode aan de Nederlandse mode’. Hierin krijgt de mode van Nederlandse bodem – van 1900 tot 2015 – alle ruimte om bezoekers te verblinden, te inspireren en te verwonderen.

Nederlanse mode staat enerzijds bekend om haar eenvoud en haast conceptuele ontwerpen, aan de andere kant kent het ook een zeer extravagante kant, denk bijvoorbeeld maar aan de fantasievolle ontwerpen van Fong Leng in de jaren zeventig en Bas Kosters anno 2016.

Doe eens een dagje Den Haag! Enne, doe je Iris van Herpen, Frank Govers, Jan Taminiau en Viktor & Rolf van mij de groeten?

Foto’s: Gemeentemuseum Den Haag.

2 gedachtes over “Tip: bezoek de modetentoonstelling in het Gemeentemuseum!

 1. Ben je er zelf al geweest? De tentoonstelling is echt heel gaaf! En als je nog tijd over hebt kun je ook naar Panorama Mesdag, daar staat een aantal supermooie couture-jurken geïnspireerd op van Gogh en Mesdag 🙂

  Like

  1. Hallo Joke,
   Leuk dat je mijn blog hebt gevonden 🙂 Ja, ik ben er zelf ook geweest, ik woon gelukkig in de buurt. Dat van Panorama Mesdag wist ik (nog) niet, ga ik zeker even kijken! Bedankt voor de tip! x

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.