Olé Sevilla!

Palmbomen Sevilla
Sevilla heeft alles wat een stad moet hebben: leuke winkels, heerlijk eten, gezellige cafés en een super klimaat. Heerlijk tot tien uur ’s avonds nog buiten lopen op je slippertjes of in dat te gekke jurkje, wie wil dat nu niet! En juist als de grote hausse aan vakantiegangers weer richting Nederland is vertrokken is het hier nog prima vertoeven.

Ik verbleef hier afgelopen september voor de tweede keer, geweldige stad is het nog steeds! Overdag winkelen of de bezienswaardigheden bekijken, ’s avonds lekker eten en drinken met de Sevillanen. Mijn tips voor een bezoek zijn:

1. Bezoek een Flamenco-voorstelling
Je bent immers in Spanje, toch? Er worden heel wat voorstellingen aangeboden, maar een die zeker is aan te raden is die van La Casa del Flamenco. Tijdens het dansen mag er niet worden gefotografeerd of gefilmd, wat al wel aangeeft dat het een serieuze voorstelling is. De emoties zijn echt, de setting is een oude binnenplaats. Picture perfect!

2. Doe een gratis rondleiding
In Sevilla worden behoorlijk wat gratis rondleidingen aangeboden. Ze zijn echt wel interessant en duren toch snel twee uur. Het is de bedoeling dat je na afloop zélf bepaalt óf en wát je als vergoeding aan de gids – meestal een enthousiaste local – betaalt. Zij blij, jij blij.

3. Ga uit in Triana
De wijk Triana was lang een afgesloten gebied, omdat er geen bruggen waren van de ene naar de andere kant van Sevilla. Het is van oudsher de (volks)wijk waar stierenvechters en flamenco-dansers en danseressen vandaan komen. Leuke sfeer, veel barretjes en restaurantjes om lekker tapas te eten!

4. Bezoek de Plaza de España
De Plaza de España werd in 1929 gebouwd en bezit 52 tegelmozaïeken, fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s (typische Andalusische tegeltjes). Midden op het plein staat een fontein en het middenplein wordt door talloze bruggetjes verbonden met de zijkant. Er werden meerdere filmscènes opgenomen, onder andere voor Star Wars en The Dictator.

5. Sla het koninklijk paleis niet over
Het Alcázar Real de Sevilla stamt uit de veertiende eeuw en is echt supermooi. Waan je voor een dagje in Marokko en ga daarna lekker wat drinken in de paleistuin.

6. Boek niet een standaardhotel
Sevilla kent verschrikkelijk mooie oude gebouwen met binnenplaatsen, je zou wel gek zijn als je in een standaardhotel een kamer boekt! Ik verbleef in Hostal Plaza Santa Cruz, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan Hotel Patio de las Cruces of luxer: Aguilas5 SevillaSuites. Een andere optie zijn snoepjes als Apartamentos Los Venerables of Fontecruz Sevilla, Autograph Collection.

Foto’s: By Françoise.

 

2 gedachtes over “Olé Sevilla!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.