H&M Conscious Beauty: nieuwe lijn!

cq5dam_web_1920_1280
Wat is er beter dan heerlijk luxe beautyproducten? Duurzaam geproduceerde luxe beautyproducten die ook nog eens biologisch zijn. Met de nieuwe beautycollectie neemt H&M een logische stap in de geweldige wereld van lichaams- en haarverzorging. Omdat H&M al milieubewuste fashioncollecties heeft, is het logisch om ook een milieubewuste beautycollectie aan te bieden.

Toen ik laatst bij de grote H&M in Den Haag was, kwam ik een geweldig mooie nieuwe collectie tegen! Thuis heb ik even de website opgezocht. Daarop wordt gemeld dat H&M het logisch vind om na een conscious kledingcollectie ook milieubewuste beautyproducten aan te bieden. Nice!.

Dertig producten
Het assortiment bestaat uit bijna dertig producten, variërend van droogshampoo en gekleurde lippenbalsem tot aluminiumvrije deodorant. Alle producten worden gemaakt van erkende biologische ingrediënten. En de minimalistische verpakking is ook nog eens recyclebaar (de plastic doosjes zijn uiteraard van gerecycled plastic gemaakt).

Een aantal van de musthaves zijn gezichtsmaskers met heilzame ingrediënten en mooie gekleurde lippenbalsems (in vijf verschillende smaken: bosbessen, vanille, citroen, gember en framboos). De handcrèmes zijn verkrijgbaar in perfecte handtasformaten voor onderweg en de nieuwe innovatieve haarolie die je vóór je shampoo gebruikt verandert de manier van haarwassen volledig, aldus H&M.

 

 

Ecocert-certificaat
Biologische producten kunnen verschillende dingen betekenen. In dit geval betekent het biologische certificering door een internationaal erkende, onafhankelijke organisatie: Ecocert. Het Ecocert-certificaat houdt in dat het product aan de hoogste normen voldoet en dat minimaal 95 procent van alle ingrediënten van natuurlijke aard moet zijn en minimaal 10 procent van alle ingrediënten van biologische landbouw.

De lichaamsverzorgingsproducten, waar de meeste Conscious-beautyproducten onder vallen, zijn in twee geuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen tussen de Vitalising-serie met verfrissende mandarijn, druiven en limoen, of de Relaxing-serie met kalmerend lavendel, vetiver en rozemarijn. Beide zijn aromatherapeutisch, bevatten natuurlijke oliën en zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Met de H&M Conscious-beautyproducten kun je makkelijker een milieubewuste keuze maken. Ik vind het super!

 

2 gedachtes over “H&M Conscious Beauty: nieuwe lijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.