Goddelijk genieten in Portugal

DSCN2624
Nu heb ik het geluk familie in Portugal te hebben. Niet zomaar overwinteraars, maar een schoonmoeder die er permanent woont. Sindsdien kom ik er jaarlijks. Door de toenemende onrust in onder andere Turkije is Portugal weer hot. Mocht je dit jaar dus ook hebben gekozen voor een vakantie-naar-de-zon-in-Portugal, lees dan vooral deze blog!

Ga je naar Portugal, dan ga je naar de Algarve. Dit is het zuidelijkste deel van Portugal. Het noorden is mooi, maar minder geschikt voor zonzekere tripjes. En de westkust is indrukwekkend, maar ook ruig en minder warm. In het ‘Florida van Europa’ is het goed toeven, niet alleen voor gepensioneerde overwinteraars.

Overal wat anders
Maar wat is nu het bezoeken waard? Wat mij het meeste aanspreekt aan de Algarve, is toch wel het feit dat elke plaats weer anders is en zijn eigen bezoekers kent. Zo staan Albufeira en Carvoeiro bekend om de vele Britse, Duitse en Nederlandse toeristen. En naast een relatief rustieke vissersplaats als Ferragudo heb je een stad als Portimão met luxe jachthaven en mooie loungeclubs. Ik houd van allemaal.

Maar goed. Tips. Daar begon het mee. Wat is leuk om te doen of te zien? Sowieso is de omgeving van Sagres zeker het bezoeken waard. Dit is het meest Zuidwestelijke puntje van Europa, interessant om een dagtocht langs de westkust mee te beginnen. Rijd hierna langzaam naar het noorden, voor een stop in Aljezur. Vanuit hier kun je direct terug, óf een omweg maken via de bergen van Monchique.

Citytrips
Ook leuk is een tochtje naar het oosten, richting Spanje. Je komt dan langs plaatsen als Tavira en Ayamonte. Sevilla is ongeveer 2,5 uur rijden vanuit Albufeira. Bij de meeste autoverhuurders is dat wel inbegrepen in de huurprijs. Lissabon ligt ongeveer op dezelfde afstand van Albufeira en is ook in ongeveer 2,5 uur te bereiken

Shop till you drop
Winkelen kan goed in twee plekken: Algarve Shopping (in de buurt van Faro) of Aqua, bij Portimão. Het eerste kent winkels als Mango, Zara en Zara Home, Aqua beschikt over een H&M en Primark. Mocht je er naar op zoek zijn. Zelf houd ik meer van merken die je in Nederland niet kunt krijgen. Zo gaat mijn hart sneller kloppen van het Spaanse Stradivarius, Oysho en een interieurwinkel met de naam A Loja do Gato Preto.

Uitgaan kan op meerdere plaatsen, zoals Lagos, Portimão, Albufeira en Carvoeiro. Enjoy!

Foto’s: By Françoise.

 

2 gedachtes over “Goddelijk genieten in Portugal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.