Om op te eten!

a507e3757f5c147df9b3b036f864644d
Persoonlijk ben ik meer een toetjesmens dan een voorgerechtmens. Geef mij maar iets zoets, dan hoor je me niet meer. Daarnaast vind ik het erg leuk om, als ik eters heb, wat leuks na te serveren. En dat kan creatief, maar niet moeilijk.

Vergeet het standaard Mona-toetje of bak ijs, maak er wat leuks van! Mijn makkelijk te maken, maar o-zo-leuke toetjes!

Verse brownies met ijs
Zet de oven op tijd aan (bijvoorbeeld als je aan het hoofdgerecht begint) en geniet na het eten van een overheerlijke verse en warme brownie met een bolletje vanille-ijs en een blaadje munt. Geen restaurant meer nodig!

Zomers en fris
Wil je wat lichters? Snijd dan vooraf kiwi’s in kleine blokjes en vul glazen om-en-om met vers sorbetijs (bijvoorbeeld met citroensmaak) en kiwi. Reken op ongeveer 4 kiwi’s per persoon. Wel even doorschillen dus!

Op een stokje
Heerlijk, die soesjes uit de vriezer. Ze zijn er ook in de chocoladevariant. Ontdooi vooraf en prik ze om-en-om op satéprikkers. Stapel de spiesen op een groot bord en strooi er poedersuiker overheen. Je kunt ook nog kiezen voor een combinatie met de verse brownies en/of marshmallows. Beetje gesmolten chocola er over en het ziet er heerlijk uit!

Nog meer zomers en fris
Vers fruit is natuurlijk ook altijd goed. Mix halve druiven, stukjes appel, sinaasappel, banaan, mango en aardbeien door elkaar en je hebt een healthy maar lekker toetje. Altijd goed.

Foto: By Françoise Blog.

Een gedachte over “Om op te eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s