Ik ga op vakantie en neem mee…

IMG_4546
Over iets meer dan twee weken kan ik weer uitgebreid genieten van zon, zee en strand. Palmbomen, ijs, een goede fles wijn… Je kent het wel. Nu nog hopen dat het weer mee zit, je weet het soms niet. Een aantal dingen neem ik altijd mee tijdens mijn reizen.

Een sarong
Superhandig voor op het strand, maar ook voor een vieze slaaptrein of als laken, als je de airco in je hotelkamer niet te hoog wil zetten. Ik word altijd verkouden van die dingen. Maar ook handig als je juist géén airco hebt, of allergisch bent voor synthetische dekens, zoals ik.

Normale kleding
Tja… wat versta ik onder normaal? Ik houd er nooit zo van om als ‘de toerist’ over te komen. Zo’n korte short is best leuk hoor, maar combineer dat met slippertjes en een topje met spaghettibandjes en je hebt wat mij betreft een beachlook. Géén outfit om te reizen, een stad te bezoeken of een dagje te winkelen. In dit geval is ‘less not more’. Ik neem dus ook altijd wat nettere (lees: bedektere) kleding mee voor ‘off beach’. Ik ben ervan overtuigd dat mensen je dan toch anders behandelen.

71
Een kledingzak/waszak
Een bekend probleem voor reizigers. Wat doe je met je vieze sokken, shirts en ondergoed? Als je niet oppast weet je op een gegeven moment niet meer wat vies is en wat schoon is. Zeker als je met een backpack reist. Een paar jaar geleden kocht ik daarom waszakken bij de Hema. Superslim! Grote spullen passen er niet in, maar dat vind ik niet erg.

Schoenenzakken
Heel netjes: schoenenzakken. Tijdens het backpacken niet echt praktisch, maar als je een koffer mee hebt wel zo hygiënisch. Ga maar na: de schoenen waar je net een hele dag mee buiten hebt gelopen stop je feitelijk in dezelfde krappe ruimte als dat mooie frisse zomerjurkje. Ehm, tja. Vandaar dat ik een tijdje geleden hele mooie schoenenzakken heb besteld. Kleine investering, wel zo handig. Kun je ze ook makkelijker inpakken.

191Een goede zonnebrandcrème
Verbranden is nooit leuk, maar ook nog eens heel slecht voor je. Melanomen en huidkanker liggen op de loer, blijf dus altijd tussen 11.30 en 13.30 uur uit de zon en smeer je goed in! Ikzelf ben fan van de zonnebrandcrème van Biodermal, vooral die voor het gezicht. Hij trekt goed in en werkt ook nog eens matterend! Ook fijn voor een citytrip of wandelvakantie.

Foto’s: By Françoise Blog.

Volg mijn blog ook via Bloglovin, Instagram of Pinterest.

3 gedachtes over “Ik ga op vakantie en neem mee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.