Vier culinaire hotspots in Den Haag

T4A0481_1920px
Ken je dat? Dat je ineens allerlei leuke restaurants, koffiebarretjes en cafés om je heen ziet die je graag wil bezoeken? Nou, ik in elk geval wel! Mijn vier culinaire hotspots in Den Haag, echte must visits.

MaMa Kelly
Zeven dagen per week open, ze serveren alleen kreeft of kip. Is dat nog eens makkelijk, of niet? Zelf noemen ze zich een ‘urban bistro’, op de website staat: ‘Wij vertellen geen ingewikkelde verhalen. Wij hebben geen ingewikkelde menukaart’.
T4A0392_1920px
MaMa Kelly heeft zich gevestigd in het voormalige ketelhuis van de Caballerofabriek. Het Ketelhuis staat los van de Caballerofabriek en in deze indrukwekkende ruimte werd de fabriek aangestuurd. Veel oude ketels zijn bewaard gebleven en deze zijn zichtbaar gehouden in het restaurant.
Bezoek ook de website.

Pistache Café
Op het hoekje van de Prinsestraat en de Noordwal zit sinds dit voorjaar het Pistache Café. De eerste keer dat ik er langs liep was ik meteen al verliefd op het mooie interieur. Voor een vleugje Zuid-Frankrijk ben je hier aan het juiste adres!
pistache+web+(15+van+25) Op de website melden de oprichters: ‘Our mission is to provide clean, organic, fresh and tasty food for both healthy and naughty eaters’. Dat belooft wat! Je kunt er ontbijten (boekweitpannenkoeken, zelfgemaakte granola), lunchen (diverse sandwiches met humus, avocado of gewoon een club sandwich) en natuurlijk zijn er ook ‘cheatday cakes’ en gezonde salades.
Bezoek ook de website.

SLA Den Haag
Dat brengt mij meteen op de volgende nieuwe hotspot: SLA Den Haag. Er waren al vestigingen in Amsterdam en Utrecht, Den Haag kon daarin niet achter blijven. Net achter de kerk, op de grens met het Zeeheldenkwartier zit deze zaak.
sla
Voor de mensen die SLA nog niet kennen: het is als familiebedrijf ontstaan vanuit eigen behoefte. SLA wil bezoekers inspireren en leren hoe lekker gezond eten kan zijn. Je kunt er óók sappen en smoothies, soepen en humus eten. Keus voor iedereen dus.
Bezoek ook de website.

Restaurant Bøg
Ook in de Prinsestraat is ‘New Nordic Restaurant’ Bøg te vinden. Zelf geven ze aan ‘de open, vrijzinnige Deense cultuur te brengen, samen met de natuurlijke kracht en puurheid van het noorden..’. Het restaurant werkt met duurzame, biologische producten. Een vijfgangenmenu kost 53 euro.
Bezoek ook de website.
tinybøg09

Foto’s: MaMa Kelly, Pistache Café, SLA, Bøg.

Volg mijn blog ook via Bloglovin, Instagram of Pinterest.

2 gedachtes over “Vier culinaire hotspots in Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s