Dingen die je kunt doen als je vertraging hebt

sky-beach-vacation-summer
Vliegen. Elke keer is het weer een uitdaging. Niet zozeer het vliegen zelf, maar meer het hele gedoe er omheen. Inpakken, op tijd van huis vertrekken, inchecken… En dan. Dan Heb je in een keer vertraging. Wat nu?

Een van de risico’s van vliegen is de kans op vertraging. Als het mee zit een half uur, als het tegen zit vertrekt de vlucht uiteindelijk helemaal niet meer. Been there, done that. Maar wat doe je in de tussentijd, zodat het wachten nog een beetje leuk blijft?

Vertraging nog onbekend
Weet je nog niet hoeveel vertraging je hebt? Maak dan een extra rondje door de aanwezige winkels en vergelijk de aanbiedingen met elkaar. Wie weet ben je er wel heel snel langs gelopen, zonder die ene leuke budgettip te zien.
En dan nog zoiets. Hebben ze ter plekke een andere munteenheid? Vraag dan wat een product in de verschillende munteenheden (lokale valuta, dollar, euro) kost. Soms kan dat best wel eens schelen!

Lokaal is goedkoper
Bekijk de lokale producten. Moet je nog uit Nederland vertrekken? Dan kan het soms best lonen om bepaalde producten alsnog tax free mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan alcohol als je naar een islamitisch land reist. Andersom kan ook het geval zijn. Zo nam ik ooit een kilo (!) verse pistachenoten mee uit Turkije. Veel lekkerder kun je ze niet krijgen!

Boek een sky lounge
Duurt het allemaal wat langer? Dan kan het best eens lonen om een betaalde sky lounge op te zoeken. Internationale luchthavens willen deze nog wel eens hebben. Het kost wat, maar dan kun je wel lekker en veilig  zitten. Trust me: als je zes uur vertraging hebt wil je wel! Soms komen er ook benefits bij, zoals gratis eten en drinken, of een massage.

Compensatie
Duurt het écht heel lang? Vraag dan na bij je reisorganisatie of je recht hebt op een vergoeding. Denk aan gratis lunch- of drankbonnen. Of check of er ook een geldbedrag verschuldigd is.

Maak iemand blij
Ga je vliegen? Bedenk dan wat je met je overgebleven kleingeld doet. Kom je nog een keer terug op je bestemming, of niet? Zo niet, geef het dan bijvoorbeeld aan een plaatselijke schoonmaker. Moet je eens kijken hoe blij je iemand kunt maken!

p.s. En mocht je nu écht niks leuks meer kunnen verzinnen, dan is dit een absolute must see!

Foto: Pexels.

Volg mijn blog ook via Bloglovin, Instagram of Pinterest.
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.