Shoptrip: de negen straatjes

IMG_4389
Amsterdam is zo’n stad, net als Parijs, New York en Londen, waar je nooit raakt uitgekeken. Er is altijd wat te beleven, wat nieuws te ontdekken of te proeven. Naast het Damrak en de Kalverstraat zijn er echter nog veel meer leuke straatjes, zoals de negen straatjes. Een shoppingroute.

De negen straatjes bereik je door vanaf Amsterdam Centraal de Nieuwezijds Voorburgwal in te lopen en net na Magna Plaza rechtsaf te slaan. Je komt dan vanzelf uit bij de Gasthuis molensteeg, Oude Spiegelstraat, Wijde Heisteeg, Hartenstraat, Wolvenstraat, Huidenstraat, Runstraat, Berenstraat en de Reestraat. Je vindt hier echt de leukste winkels, ik noem er een paar.

Marie-Stella-Maris Archives
Op de hoek van de Keizersgracht en de Huidenstraat zit de winkel van Marie-Stella-Maris. Vergaap je aan de mooie winkel en de luxe producten. Ik schreef er al eerder over.
>> Keizersgracht 357
>> www.marie-stella-maris.com

Pluk Amsterdam
Pluk op de Reestraat is een ontdekking die ik graag met jullie wil delen. Je kunt hier heerlijk ontbijten of lunchen, of even snel een lekker sapje scoren. Een mooi cadeau voor die ene vriendin uitzoeken kan ook, ze verkopen allerlei leuke goodies. Sinds kort hebben ze ook een webshop!
>> Reestraat 19
>> www.pluk-amsterdam.com


Skins Cosmetics
Skins Cosmetics is al jaren hét adres in Amsterdam voor internationale cosmeticamerken, exclusieve, niche parfums, hoge kwaliteit huidverzorgingsproducten en de professionele make-up van Laura Mercier.
>> Runstraat 11
>> www.skins.nl

DR Wonen
Bij deze winkel wordt veel gemaakt van natuurlijke materialen zoals sloophout. En: de meubels worden gemaakt door verschillende, voornamelijk Nederlandse, ontwerpers. Zoals Piet Hein Eek. Erg leuk om even binnen te stappen!
>> Hartenstraat 27


COS

Toch wel een van mijn favoriete winkels als het gaat om kleding. Mooie, tijdloze items, leuk om te matchen. Net iets minder uitgesproken dan die van zus & Other Stories. Ook in Amsterdam hebben ze een mooie winkel, hij is groter dan je denkt!
>> Hartenstraat 23
>> www.cosstores.com

Jansz Amsterdam

Wil je je geslaagde winkelsessie goed afsluiten? Reserveer dan een tafel bij Jansz Amsterdam, onderdeel van het Pullitzer Hotel aan de Keizersgracht. Ze hebben bubbels en heerlijk eten. Enjoy!
>> Reestraat 8
>> www.janszamsterdam.nl

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke winkels te vinden, neem ook eens een kijkje op de officiële website!

Foto’s: By Françoise.

Volg mijn blog ook via Bloglovin, Instagram of Pinterest.

8 gedachtes over “Shoptrip: de negen straatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.