8 redenen om naar Londen te gaan

selfridges
Wel eens in Londen geweest? Met school, of gewoon zomaar? Ik vind het echt een geweldige stad en geef je acht redenen om naar Londen te gaan.


1. Ze spreken Engels
Misschien wel heel erg voor de hand liggend, maar tóch. Weet je wel hoe handig het is als je je op een normale manier verstaanbaar kunt maken in een ander land?

2. Dat eten!
De Engelsen hebben de sandwiches en ‘high tea’ uitgevonden. Genieten dus! Fish and chips ook, maar dat vind ik dan weer minder interessant.

DSCN21353. Ze weten wat mode is
Alexander McQueen, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Victoria Beckham… Allemaal stoere ontwerpers die uit Engeland komen. Het zijn écht niet alleen de Fransen en Italianen die weten wat mode inhoudt!

4. Die prins
Harry is nog steeds niet getrouwd. Dus wie weet!

5. Ze zijn zo netjes
Britten zijn – over het algemeen genomen – best netjes. Drammen voor de bus? Oponthoud op de roltrap? Niets van dat alles. Ze weten gewoon dat je aan de ene kant loopt en aan de andere kant staat.

DSCN2096
6. De winkels die wij niet hebben
Omdat Londen een grote internationale stad is verkopen ze er andere en duurdere merken en hebben ze er andere winkels. Denk aan warenhuizen als Harrods, Liberty, Selfidges & Co en Harvey Nichols. En natuurlijk de lingerie van Victoria’s Secret en de schoenen van Nine West (mijn favoriet!).

7. Spot die designertas in de metro
Londen is een zakenstad en heeft dus ook dito bewoners. Let maar eens op in de metro hoeveel designertassen je kunt spotten. Het zijn er een stuk meer dan in bijvoorbeeld Amsterdam, kan ik je vertellen.

8. Brexit
Last but not least: Brexit. Hierdoor is de pond in waarde gedaald en is een tripje voor ons goedkoper geworden. Zolang er nog geen visamaatregelen zijn genomen is het dus relatief voordelig om die kant op te gaan!

Foto’s: By Françoise Blog.

Volg mijn blog ook via Bloglovin, Instagram, Facebook of Pinterest.

2 gedachtes over “8 redenen om naar Londen te gaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.