Inspirational: Diptyque

diptyque
Als er één merk is dat gelijk staat aan luxe, is het wel Diptyque. Dit cultmerk uit Parijs werd in de jaren zestig opgericht door drie artistieke vrienden en is wereldberoemd vanwege de grote collectie geparfumeerde kaarsen, roomsprays en eau de toilette.


Diptyque werd in de jaren zestig gestart door drie creatieve vrienden: interieurontwerper Christiane Gautrot, schilder Desmond Knox-Leet en theatersetdesigner Yves Coueslant. 

In 1961 werd hun eerste winkel aan boulevard 34 in Saint-Germain geopend, in Parijs. Hier verkochten ze in eerste instantie hun zelfontworpen stoffen.

Unisex geuren
Van stoffen ging het trio door naar geparfumeerde kaarsen en roomsprays, sinds 1968 maakt Diptyque ook bijzondere eau de toilette. Inmiddels is er een hele collectie geuren.

 De rode draad is het verhalende aspect; iedere geur vertelt een verhaal en neemt de drager ervan mee op (een culturele) reis. Bij Diptyque maken ze, net als bij veel andere nichemerken, geen onderscheid tussen dames- en herengeuren. De kaarsen en parfums zijn dus unisex.
diptyque-paris_garance-dore_4
Die kaarsen dus. Met dat herkenbare logo. Ze zijn er in de maat small (70 gram, 30 uur brandtijd, 25,49 euro) of regular (190 gram, 60 uur brandtijd, 44,73 euro). Niet goedkoop dus. Ik zou in elk geval eerst gaan ruiken. Dat kan bij de Bijenkorf of Skins Cosmetics

Wie weet wil je jezelf nog een keer een mooi cadeau geven, of iemand anders. Als ze eenmaal zijn opgebrand heb je altijd nog een heel chique glas over. Hallo vaasje, hallo kwastenhouder!

Foto’s: Diptyque.

Volg mijn blog ook via Bloglovin, Instagram, Facebook of Pinterest.

 

Een gedachte over “Inspirational: Diptyque

  1. Ik heb een mini (35 gr) van Dyptique in de geur Noisetier, echt een heerlijke herfstgeur! Ik durf ‘m alleen niet teveel aan te steken want dat is echt letterlijk geld verbranden haha. Third world problems!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.