Citytrip Nijmegen

img_5489

Nijmegen, ik was er nog nooit geweest. Tot afgelopen zomer, tijdens een weekendje weg! Superleuke stad met veel mooie straatjes om doorheen te dwalen.

Vanaf Nijmegen Centraal loop je heel makkelijk het centrum in. Natuurlijk heb je er winkelstraten met de bekende winkelketens, maar die vind je overal wel. Ons ging het juist om de wat kleinere straatjes, met lokale winkels of restaurantjes. De vondsten:

Subba
In de Lange Hezelstraat zitten een aantal superleuke winkeltjes, met op nummer 70 Subba. In 1996 gestart als een alternatieve wereldwinkel, met huishoudelijke artikelen uit India, Marokko, Mexico en China. De eigenaresse wilde een wereld maken die anders was dan al het andere dat er destijds was. En dat is gelukt!

Make my Day
img_5471
In deze stoere concept store annex kapsalon, Stikke Hezelstraat 65, ervaar je de hippie-stranden op Ibiza, de rauwe straten van New York en Londen, de amore uit Parijs, de stijlvolle sfeer van Scandinavië en de excentrieke Italianen.
De winkel biedt plaats aan  opkomende, unieke merken uit onder andere Australië, Engeland, Amerika en Italië die ook nog eens betaalbaar zijn.

Le Petit Rêve 
In de Lange Hezelstraat nr 71, de oudste winkelstraat van Nijmegen is de winkel Le Petit Rêve te vinden. Hier vind je meubels, lampen en accessoires in verschillende stijlen, zoals modern, industrieel, vintage, landelijk en orientaals. De wanden in de winkel hebben nog steeds dezelfde tegeltjes als vroeger, toen er een slagerij zat.

img_5469
En zo zijn er rondom deze straat nog wel meer leuke winkeltjes te vinden. Natuurlijk wil je tijdens of na je shopping spree ook wel wat eten of drinken. Hierbij nog wat leuke adresjes!

De Hemel
Restaurant en brouwerscafé. Altijd goed als je met een man bent, ze hebben heerlijke bieren! Deze plek heeft al heel wat functies gehad, maar nu kun je er dus overnachten, lunchen, dineren of een overheerlijke high tea bestellen!

Barrio Alto en DownTown Nijmegen
img_5489

Twee Nijmeegse toppers, beide opgezet door onderneemster Marleen de Kort. De reden van oprichting? ‘Je ziet vaak dat veel creatieve ondernemers wegvluchten naar de Randstad om daar al hun ideeën tot uiting te brengen. Nijmegen heeft daardoor een ietwat minder spannend imago voor de ‘buitenwereld’.’
Haar missie – Nijmegen de upgrade geven die het verdient – is zeker geslaagd!

Witlof
Langs de Waal vind je dit grappige restaurant, ik was meteen verliefd op de gevel! Bij Restaurant Witlof serveren ze, naar eigen zeggen, klassiek Franse gerechten met een knipoog naar het Oosten. Dat betekent dat u bij ons bijvoorbeeld lamsvlees, maar dan net een tikkeltje anders. Leuk om uit te proberen, Tripadvisor is ook positief over ze.

De Viking
img_5478
Last but not least stuitten we op Lunchbar de Viking, met verantwoord hip interieur. Niet kunnen uitproberen, de lunchtijd was al voorbij. Maar een hotspot waar ik zeker nog naartoe wil!

Foto’s: By Françoise Blog.

Volg mijn blog ook via Bloglovin, Instagram, Facebook of Pinterest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.