Givenchy: to Audrey with love

gettyimages-537154423
Het regent dit najaar leuke tentoonstellingen! Den Haag kon natuurlijk niet achterblijven: het Gemeentemuseum presenteert daarom vanaf 26 november een tentoonstelling waarbij Givenchy een eerbetoon brengt aan Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn is een van de grote filmsterren uit de jaren vijftig en zestig. Ze werd bekend door haar rollen in films als ‘Sabrina’ en ‘Funny Face’ (mijn favoriet). En ik denk dat de meeste mensen haar wel kennen uit ‘Breakfast at Tiffany’s’.

Hubert de Givenchy
Bij films hoort natuurlijk kleding; hier is de samenwerking tussen Hubert de Givenchy en Audrey Hepburn ook ontstaan. Deze creatieve band begon in 1953. Als actrice droeg Hepburn de creaties van De Givenchy in enkele van haar meest bekende films, zoals ‘How to steal a Million’ en ‘Breakfast at Tiffany’s’.

Vriendschap met Audrey Hepburn
De tentoonstelling in het Gemeentemuseum is deels gewijd aan de bijzondere vriendschap. Zelf zei ze hierover: ‘Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality’.
119363069
Samen met de ontwerper
De tentoonstelling in het Gemeentemuseum is samen met Hubert de Givenchy zélf tot stand gekomen. Zo kan een uniek inzicht worden gegeven in zijn werk dat de tijdspanne van een halve eeuw omvat, van de opening van Maison de Givenchy in 1952 tot zijn terugtreden bij het modehuis in 1995. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommigen nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld.

Foto’s: Ullstein Bild/Getty Images, Jacques Scandelari (courtesy Hubert de Givenchy).

9 gedachtes over “Givenchy: to Audrey with love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.