Review: Wanderlust

img_5971Wel eens gehoord van het boek Wanderlust, ‘your urban travel style guide’? Mocht je willen gaan reizen, dan is dit boek echt een aanrader! Het staat vol met persoonlijke tips en ervaringen! Leuk om voor jezelf te kopen om of iemand cadeau te doen.

Wanderlust werd geschreven door Anne de Buck, traveljunkie pur sang. De oprichtster van www.yourlittleblackbook.me reist voor haar werk de hele wereld over en besloot juist over dit onderwerp een boek uit te brengen. Verwacht inpaktips, trucs om aan tickets te komen en natuurlijk fijne adresjes!

Netwerken van locals
Anne heeft bijvoorbeeld als tip om tijdens een citytip altijd twee hotels in verschillende wijken te boeken, zodat je meer mee maakt van een stad. En ze probeert – eenmaal daar – zo veel mogelijk te wandelen omdat je dan meer ziet. Ook is Anne fan van netwerken van locals, omdat die je vaak zo veel meer over een plek kunnen vertellen.

Inpaktips
Natuurlijk volgen er ook inpaktips. Inpaktips van een pro. Voor een citytrip, voor urban holidays, handbagage en outfits voor op het vliegveld. En beautytips. Bijvoorbeeld hoe je er tijdens en na de vlucht een beetje fris en fruitig uit kunt blijven zien. Vooral tijdens lange vluchten is dat wel zo fijn.

img_5973

Souvenirs
En dan volgen er nog tips over de leukste shoppingsteden wereldwijd (Parijs, New York, Barcelona, Tokyo, Londen, Hong Kong, Dubai, Los Angeles en Stockholm). En winkels/winkelketens die ook in Nederland bezorgen (leuk!) en tips voor het perfecte souvenir.

Food
Ook is er aandacht voor wereldwijde foodtrends, streetfood van over de hele wereld (plus een hoofdstuk met de titel: ‘Dit wil je per stad proeven’). Allemaal heel handig en praktisch! Zeker als je wel graag wil gaan reizen, maar nog niet goed weet waar te beginnen. Je krijgt op een slimme en makkelijke manier veel informatie over diverse landen.

Wereldsteden
Tot slot sluit het boek af en met tips voor een aantal grote wereldsteden, zoals Kopenhagen, Barcelona, Kaapstad, Los Angeles en good old Amsterdam. Plekken waar je kunt logeren, kunt eten en drinken, waar je kunt winkelen en wat je moet zien of kunt doen!

img_5974

Lekker persoonlijk
Wat ik vooral leuk vind aan dit boek is dat het lekker persoonlijk is. Anne deelt eigen ervaringen, ook blunders. En ook een boel eigen foto’s, waardoor je toch een beetje het gevoel krijgt haar te kennen.
Maar… wil je écht dieper inzoomen op een land of budgetslaapplekken vinden (de hotelsmaak van Anne is niet goedkoop), dan kun je beter een Lonely Planet kopen.

img_5976

Foto’s: By Françoise Blog.

Volg mijn blog ook via Bloglovin, Instagram, Facebook of Pinterest.

13 gedachtes over “Review: Wanderlust

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.