Stedentrip Antwerpen

winkelen Antwerpen Kloosterstraat gevelsAntwerpen is echt een geweldig leuke stad voor een stedentrip! Het is ook niet ver, terwijl je toch in het buitenland bent. Maar wat moet je zien? En waar kun je leuk winkelen of eten? Een paar tips. Bijvoorbeeld voor in de kerstvakantie!

De jaarlijkse kerstmarkt
Dat brengt me meteen op het eerste: de jaarlijkse kerstmarkt! Antwerpen staat er echt bekend om. Vergeet Duitsland, ga gezellig naar onze Zuiderburen! De markt wordt officieel geopend op 10 december en duurt tot en met 8 januari.

Hij vindt op diverse pleinen en straten in het centrum plaats, onder andere op Steenplein, Suikerrui, Grote Markt en Handschoenmarkt en De Groenplaats.

ZOO Antwerpen
Houd je meer van dieren dan van mensen? Dan is ZOO Antwerpen wat voor jou. Deze dierentuin, geopend op 21 juli 1843, is een van de oudste ter wereld. En je hebt geluk: vanaf 3 december tot 15 januari toveren Chinese kunstenaars ZOO Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO.

winkelen Antwerpen Kloosterstraat 2

Alles over mode
Vind je het toch te koud buiten? Neem dan eens een kijkje in het MoMu, het modemuseum. Antwerpen heeft op vlak van mode een uniek verhaal te vertellen.

In de stad bevindt zich zowel één van de oudste academies als één van de meest gerenommeerde modeopleidingen ter wereld. Heel wat alumni van de Antwerpse Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten behoren tot de top van de internationale modescène.

Juttu Antwerpen 2

Winkelen

Dat kan natuurlijk ook. Vanaf het station loop je zo de Keyserlei op richting de Meir. Daar bevinden zich alle grote winkelketens, zoals Lush, Galeria Inno of de Stadsfeestzaal. Ook een van mijn favorieten is concept store Juttu. Maar dat is niet alles. Er is een leuk rondje te lopen via de Kloosterstraat (waar heel veel woonwinkels en concept stores zitten, zoals The Recollection) naar Zuid (omgeving Volkstraat).

De volgende stap is om via de Nationalestraat, waar onder andere Dries van Noten en Jutka & Riska zitten, langzaam weer terug te lopen naar het centrum. Sla nog voor het modemuseum rechtsaf, daar bevinden zich ook nog superleuke winkels!

winkelen Antwerpen Kloosterstraat

Eten en drinken
In Antwerpen heb je volop keus uit leuke restaurantjes om te eten en drinken. In het centrum, of net daarbuiten. Vitrin is bijvoorbeeld leuk in Zuid. Helaas alleen als café. Heb je geld over, ga dan naar Graanmarkt 13, of probeer te reserveren bij The Jane (altijd vol).

Dat brengt me trouwens meteen op de volgende tip: reserveer! Het is druk in de weekenden, dus als je zeker weten naar een leuk adres wil, zorg dan voor wat voorbereiding. Meer tips vind je hier.

Foto’s: By Françoise Blog, Pinterest.

13 gedachtes over “Stedentrip Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.