Maak het gezellig in huis!

gezellig in huis
Inmiddels heb ik al aardig wat huizen gezien in mijn leven en zijn er al heel wat dozen in- en uitgepakt. Het ene huis was wat mooier dan het andere, maar ik kon het overal ‘thuis’ noemen. Maar hoe doe je dat nu? Zes tips om het snel gezellig te krijgen.

Ken je dat? Dat je ergens nieuw bent en dat het nog niet voelt als thuis? Soms kun je ook niet zo heel veel veranderen. Bijvoorbeeld omdat het budget dat niet toe laat, of omdat het niet mag. Maar er zijn heel veel leuke manieren – de een wat ingrijpender of duurder dan de ander – om een huis toch thuis te maken!

1. Steek een geurkaars aan
Een eigen geur kan al heel veel doen met een ruimte. Voldoende keus en ze hoeven niet duur te zijn!

2. Koop een paar leuke plaids of kussens
Een bed ziet er al snel veel gezelliger uit als je er een plaid overheen gooit. En het is ook handig, als je niet veel ruimte hebt. Leg er een paar kussens bij en je hebt ook nog eens een lekkere zitplek! Een ander voordeel is dat een ruimte er dan ook veel opgeruimder uit ziet.

3. Maak de muren persoonlijk
Als het kan, dan zijn er verschillende manieren om een muur op te fleuren. Bijvoorbeeld met een paar wissellijsten en mooie prints. Via de website van Etsy zijn vaak voor maar een paar euro mooie, downloadbare prints te koop. Of Google eens. Vaak kun je, als je je opgeeft voor een nieuwsbrief, wel aan gratis bestanden komen. Even uitprinten en klaar.

4. Investeer in mooie gordijnen of raamdecoratie
Een ruimte ziet er al veel beter (en gezelliger!) uit als je mooie gordijnen of raamdecoratie plaatst. Bijvoorbeeld vouwgordijnen van VELUX. Zie je dat kant? Als het licht daar doorheen valt geeft dat echt een supermooi effect! Ik ga alvast sparen…
Velux raamdecoratie

5. Ga voor groen
Planten maken een ruimte ook altijd gezellig. Ik zou voor een enorme tafel met veel planten gaan, of juist alleen een dienblad met een paar ieniemienie potjes met vetplanten. Superschattig en niet duur.

6. Ruim op
Misschien een open deur, maar geloof me. Als jij binnen komt in een opgeruimd huis voel je je veel rustiger. En kun je meteen lekker op de bank of op je bed ploffen met een pot thee. Dat is nog eens gezellig thuis komen!

Foto’s: Pexels, VELUX.

Dit artikel is via een samenwerking tot stand gekomen.

4 gedachtes over “Maak het gezellig in huis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.