Goede voornemens?

original
Gelukkig 2017! Ik hoop dat al je wensen uit komen en je alle gestelde doelen bereikt! Wil je het komende jaar meer sporten en een echte fit girl worden? Dan heb ik wat tips voor je!

1. Laat je meten
Om ergens te komen moet je weten waar je nu staat. Laat je dus meten bij de sportschool. Zij kunnen je meer vertellen over onder andere je vetpercentage, je spiermassa en andere belangrijke zaken.

2. Maak een plan
Niets is zo lastig als ergens aan werken zonder een plan. Als je gaat sporten of anders wil gaan eten, bepaal dan wat je wanneer wil hebben bereikt. Dat brengt me meteen op de volgende tip.

3. Wees realistisch
Hoe graag je misschien ook een kilo per week af wil vallen: doe het rustig aan. Ineens intensief gaan sporten kan voor blessures zorgen en ineens heel veel afvallen lijkt eerder op een crashdieet dan op een gezondere manier van eten. In beide gevallen is de kans dat je het vol houdt klein.

4. Vraag advies
Heb je een abonnement op een sportschool? Vraag dan advies. Dat kan op het gebied van training, maar ook over voeding is heel wat te vertellen. Maak er gebruik van!

Ook interessant: de blog www.iamafoodie.nl. Opgericht door voedingsdeskundigen om de zin en onzin over eten te bespreken. Ook een aanrader: Het boek van Jet.

5. Vermijd pillen, voedingsrepen en maaltijdshakes
Bij pillen, voedingsrepen en vervangende maaltijdshakes zijn altijd een surrogaat van een echte maaltijd. Stop je ermee, dan is de kans groot dat je weer zwaarder wordt (zie ook punt 2).

6. Kijk niet naar je eigen weegschaal
Klinkt gek, maar is echt waar! Spieren wegen meer dan vet, het kan dus zijn dat je aankomt in plaats van afvalt. Wil je écht weten wat je progressie is? Maak dan om de vier weken een foto van jezelf. Of laat je na een aantal weken weer meten bij de sportschool. Sportresultaten zijn sowieso pas zichtbaar na een paar weken, verwacht dus niet meteen wonderen.

7. Verwen jezelf
Zorg dat je een keer per week iets eet wat je heel erg lekker vind. Met een cheatmeal is het makkelijker vol te houden. En koop, als je een doel heb bereikt, ook eens een leuk nieuw sportsetje. Moet je eens kijken hoe goed jij ineens sport!

Foto’s: H&M (The For Every Victory collection ).

7 gedachtes over “Goede voornemens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.