De woonkleuren van 2017

denim-drift
Een nieuw jaar, dus ook nieuwe kleuren. Volgens Pantone is ‘greenery’ de kleur van 2017, Flexa en Histor kiezen voor ‘denim drift’. Welke kleur vind jij het mooist?

Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De eerste publicatie stamt al uit 1963.  Alle kleuren die je ziet in een tijdschrift, krant of poster hebben de gebruikte kleuren en kleurcodes aan dit instituut te danken.

‘Greenery’
Maar daarnaast doet Pantone nog meer; zo voorspellen ze elk jaar weer opnieuw wat de kleur van het komende jaar gaat worden. Voor 2017 is het volgens hun ‘Greenery’. Zo staat hun hele Instagram-account vól met deze niet te missen kleur.

pantone-greenery-instagram
Intense kleur
2016 was het jaar van een statement. Voor het eerst in de geschiedenis riep Pantone twee kleuren uitriep tot kleur van het jaar. Rose Quartz en Serenity tekende ons interieur in 2016. In 2017 is het echter gedaan met de pasteltinten en gaan we naar een intense kleur.
groene muur Bijenkorf Den Haag
Donkergroen is mooier

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog een beetje aan moet wennen, dat echte groen. Donkergroen of army green vind ik nog wel mooi, maar ‘Greenery’ is wel heel heftig. Of het moet meer richting een behang gaan zoals hierboven. Ik maakte deze foto bij de klantenservice van de Bijenkorf in Den Haag. Erg leuk!

Blauw slaat de klok
Ik denk dat ik dan toch eerder kies voor de kleur van Flexa en Histor: ‘Denim drift’. Zelf zeggen ze hier over: ‘Het kleurenpalet van 2017 gaat helemaal over balans. Dit jaar zien we een interessant contrast tussen de brutale, meer opvallende kleuren en een selectie van gedempte, lichtere tinten.’

denim-drift-woonkamer
Hier kun je best wel veel kanten mee op. Nog een mooi voorbeeld, gecombineerd met roze:
denim-drift-lamp

Welke kleur zou jij kiezen?

Foto’s: Pantone, Instagram, By Françoise Blog, Flexa.

12 gedachtes over “De woonkleuren van 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.