Mijn grootste reisblunders (en wat je er van kunt leren)

uitzicht Burj KhalifaKen je dat? Dat je met vakantie bent en een hele suffe fout maakt? Volgens mij overkomt iedereen dat weleens die veel reist. Ik deel in deze blog mijn stomste reisblunders met je, wie weet heb je er wat aan.

Te veel betalen voor een taxi
Meestal weet ik me altijd wel aardig te redden in het buitenland, maar er zijn van die klassieke momenten waarbij je altijd erg moet oppassen. Bijvoorbeeld als je net ergens aan komt. Zo ook afgelopen jaar in Krakau. Ik had overdag gewoon gewerkt en ’s avonds het vliegtuig naar Polen gepakt. Eenmaal daar aangekomen ben ik er in getrapt: een taxichauffeur die achteraf gezien echt drie keer te veel had gerekend!

By Francoise

Niet meer mee mogen met je vlucht
Ook helaas écht meegemaakt! We hadden online al gezien dat de vlucht was vertraagd, dus leek het ons een goed idee om later naar het vliegveld te gaan. We waren echter vergeten dat de balie van de inchecktijd weleens niet zo flexibel kon zijn. En als je dan ook nog eens een onwillige staf hebt die je níet omroept en niets wil doen als je je meldt, dan sta je dus vast op een vliegveld! Uiteindelijk konden we pas de volgende dag terugvliegen en moesten we ook nog eens extra betalen.

De laatste trein rijdt niet meer
Openbaar vervoer – om het maar eens dichter bij huis te zoeken – is altijd tricky. Reken nooit op de laatste trein, die kan nog weleens uitvallen. Overigens ook de een-na-laatste, helaas. Gelukkig heb ik nog nooit op een station hoeven te slapen.

Welcome to paradise

Je bestemming is niet zo idyllisch
Ook leuk: vaar je bijna twee uur in een gammele boot de rivier af om je bestemming in het oerwoud van Maleisië te bereiken, blijkt ter plekke gewoon een weg te lopen en een goede wifi-verbinding te zijn! Tja…. Tot zover het avontuur.

Je pakt de taxi naar de verkeerde plaats
Ook meegemaakt. Google Maps is echt superhandig, maar je moet dan natuurlijk wel het juiste adres intypen. Ooit meegemaakt in Abu Dhabi, toen ik ergens had afgesproken met een vriendin. Ik bleek in een soort van slaapstad terecht zijn gekomen en had vervolgens de grootst mogelijke moeite om er weer weg te komen! Gelukkig waren er hele vriendelijke mensen om mij te helpen, maar het kan anders aflopen.

Wat is jouw grootste reisblunder?

Palmbomen Sevilla

Foto’s: By Françoise Blog.

11 gedachtes over “Mijn grootste reisblunders (en wat je er van kunt leren)

  1. Bij mijn gaat de metaaldetector élke keer af! *zucht* één keer kwam het omdat ik echt wel wat juwelen aanhad. De douane rolde met hun ogen toen ik mijn ringen, oorbellen, kettingen etc. uitdeed. Lesje geleerd dus. Btw: jij hebt al wat van de wereld gezien precies. Allemaal zo exotisch 😀

    Geliked door 1 persoon

  2. Te laat naar de gate gegaan op de luchthaven. Onze namen werden omgeroepen en onze kinderen schaamden zich dood !
    En ook eens te weinig rekening gehouden met het feit dat we op een Italiaanse luchthaven waren – geen sprake van enige organisatie en dat met een massa mensen die wilden vertrekken of terugkwamen…Maar gelukkig kregen de reizigers wiens vliegtuig vertrekkensklaar stond, voorrang. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.