Wat ik heb geleerd van op kamers wonen

coffee-cup-mug-apple
Op kamers gaan of op je zelf gaan wonen is best wel spannend. Ineens moet je alles zelf regelen, misschien ook wel in een andere stad! Wat heb ik er van geleerd?

Het is leuk!
Laat ik voorop stellen dat op kamers gaan of op jezelf wonen superleuk is! Ineens bepaal jij ineens alles. Hoe laat je eet, wat je eet, wanneer je slaapt, welk tv-programma je kijkt. Dat voelt enorm volwassen, kan ik je vertellen.

Zelf dingen betalen
Ineens moet je zelf de rekeningen betalen. Ik vond dat in het begin wel erg wennen! Want wat kost alles en hoe regel je bepaalde zaken? Maar als het je dan allemaal lukt voel je je super!

Lekker experimenteren
Omdat je alleen bent kun je ook lekker gaan experimenteren met kleur en inrichting van je kamer of appartement. Jungle? Scandinavian white? Retro blue? Het kan allemaal, leef je lekker uit. pexels-photo-29907Thuis komen wanneer je wilt
Thuis wonen is leuk, maar als je eens te laat thuis bent zwaait er wat….. Ongelukkige moeder, boze vader. Nou, als je op jezelf woont heb je daar geen last van. Hoogstens krijg je boze buren aan de deur als je te luidruchtig thuis komt om zes uur ’s ochtends. Dat is dus wel een leermomentje.

Elke dag tosti’s eten
Of pizza. Of die ene salade die je zo lekker vindt. Niemand anders bepaalt wat jij eet, je kunt dus helemaal los gaan in de keuken! En aan het eind van de maand kun je overstappen op droog brood, mocht het geld op zijn.

Home sweet home
Maar weet je wat het allerleukste is aan op jezelf wonen? Om weer eens naar huis te gaan en je familie weer te zien! Lekker genieten van je vaders of moeders eten, gezellig bij praten of samen leuke dingen doen. Net als ‘vroeger’.

Foto’s: Kaboompics // Karolina.

9 gedachtes over “Wat ik heb geleerd van op kamers wonen

  1. Het lijkt mij super om op mezelf te gaan wonen, maar ook wel wat eenzamer omdat je alleen wakker word en weer alleen naar bed gaat. Nu ik thuis woon heb ik altijd mijn ouders en mijn zusje om gezellig mee te kletsen en als je alleen woont is dat toch anders. Toch lijkt het mij super leuk en ik zou ook kunnen samen wonen met andere studenten. Maar goed. Ik ben net 18 , dus ik heb nog even. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.