Anna Nooshin – ‘On Top’

Anna Nooshin On TopAnna Nooshin mag inmiddels wel als een BN’er worden beschouwd. In 2016 was ze deelneemster aan Expeditie Robinson en lanceerde ze een eigen lingeriecollectie bij Hunkemöller. Haar verhaal startte echter heel anders, dit vertelt ze in haar boek ‘On top’.

Bekende Nederlander Anna Nooshin werd geboren in Iran en vluchtte op zevenjarige leeftijd samen met haar familie naar Nederland. Daar begint ook haar boek ‘On Top’. Ze beschrijft hierin hoe het was om als allochtoon in een AZC op te groeien.

‘Niet te vroeg pieken’
Na haar lagereschooltijd neemt ze ongenadig haar middelbareschooltijd onder de loep. Op beide was ze niet erg populair, maar dat boeit haar nu niet. Of toch wel? 

Zo schrijft ze: ‘Op het moment dat je afstudeert zal geen mens je nog vragen naar je ervaringen op die middelbare school. En dankzij social media weet ik dat die populaire meisjes van vroeger inmiddels 3,5 kinderen hebben, zo’n 30 kilo zijn aangekomen en hun dagen slijten op Facebook.’ Ouch….

img_7332

Anna gaat door

Maar natuurlijk was dat pas het eerste hoofdstuk, daarna stoomt Anna door naar haar twenties. Dat betekent: studietijd, bijbanen (ijsjesschepper, telemarketeer, hefkarmederwerker, kantoorslaaf en schoonmaakster), de wereld over reizen en stage in New York lopen. Wederom uitgebreide beschrijvingen en veel tips.

img_7326

Anna, de blogger
In hoofdstuk 3 gaat het verder om uit te komen bij de start van NSMBL. Dit online vrouwenmagazine werd in 2011 bedacht. Na de lancering kwam het ondernemen, daar is dan ook het volgende hoofdstuk aan gewijd. Erg leerzaam, weer vol met tips (‘durf te kiezen voor een specialiteit’, ‘eerste indrukken gelden’, content is king’).

img_7325

En dan?
De laatste drie hoofdstukken van ‘On Top’ gaan over Anna als baas (‘een brief aan mijn toekomstige medewerkers’ en ‘hoe krijg en houd je die droombaan’) en de Nederlandse polderglamour (‘hoe mensen denken dat fotoshoots gaan en hoe ze echt gaan’) en als vriendin (ze heeft al tien jaar een vaste relatie, verhalen over daten moest ze ‘lenen’ van vriendinnen).

Persoonlijk
In het achtste en allerlaatste hoofdstuk vertelt ze wat over haar financiën (‘je geld is meer waard op de bank dan in je kledingkast’) en over de bugaboo-vloek (nee, ze wil niet trouwen en ook géén kinderen). Als uitsmijter is er nog het advies om altijd voor jezelf te zorgen. Een betere raad kan ik niet bedenken!

img_7334

Kopen?
Is ‘On Top’ het geld waard? Of toch niet? Ik denk van wel. Natuurlijk is het op een bepaalde manier geschreven en zal Anna alleen met de wereld delen wat zíj met de wereld wil delen. Maar alles bij elkaar opgeteld is het een lekker powerboek en geeft ze echt wel goede adviezen.

Ik zou het boek lekker kopen.En laat mij dan vooral weten wat jij ervan vindt!

Foto’s: By Françoise Blog.

 

5 gedachtes over “Anna Nooshin – ‘On Top’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.