Mijn 7 mooiste vakantieherinneringen

Welcome to paradise
Ik hou echt enorm van reizen, maar dat wisten jullie misschien al. Vorig jaar ging ik onder andere naar Dubai en Abu Dhabi, Krakau, Portugal en Frankrijk. Dit jaar staan onder andere Vietnam en Parijs op de planning. Vandaag deel ik mijn favoriete herinneringen met je!

1. High tea in de Burj al Arab
Heb je weleens van dit hotel gehoord? Het is het enige zevensterrenhotel ter wereld! Je komt er helaas niet zomaar binnen, tenzij je er overnacht of een high tea boekt. Dit kan in de lounge, maar ook in de skyview bar! Deze bevindt zich op 200 meter hoogte, aan de zeezijde.

Je hebt er een geweldig uitzicht over de stad en kunt ook de zonsondergang zien! De luxe en het bijzondere interieur maakten dit tot een hele bijzondere ervaring!

2. Aleppo, Palmyra en Damascus bezoeken

Je kunt het je nu nauwelijks meer voorstellen, maar tot een paar jaar geleden was Syrië gewoon nog een land waar je als toerist doorheen kon reizen. Ik ben in Aleppo, Homs, Palmyra en Damascus geweest. Het maakte diepe indruk op mij, ergens in mijn achterhoofd wist ik toen al dat het misschien wel eens snel over kon zijn. Superjammer, want het waren enorm vriendelijke en leuke mensen!

3
. Fietsen in Bangkok
Thailand heb ik sinds afgelopen jaar helemaal in mijn hart gesloten! Superrelaxte mensen, gezellige stad. Je kunt met een ferry de hele stad bezoeken (Bangkok ligt aan een rivier), maar je kunt ook gezellig gaan fietsen! In een halve dag fiets je door Chinatown, neem je de trein tot buiten de stad en fiets je langzaam weer terug. Een aanrader!


4. Little India in Maleisië bezoeken
Maleisië is een voormalige Britse kolonie. Net als in Suriname zijn er ooit Hindoestanen vanuit India naartoe gehaald als gastarbeiders. Hun nazaten wonen er nu nog steeds en dat geeft een hele leuke mix. In Georgetown, op het eiland Penang, kom je een hele grote wijk tegen, Little India. Superleuk!


5. De Sheik Zayed Moskee bezoeken
Ik heb iets met het Midden-Oosten, ik geef het toe. Ik hou van het eten, van de mensen en de muziek! In Abu Dhabi bezocht ik de Sheik Zayed Moskee, in mijn ogen een van de mooiste gebouwen ter wereld.

6. Op het rode plein staan in Moskou
Met mijn ouders en man bezocht ik twee jaar geleden Moskou en Sint Petersburg, we kregen deze reis van mijn ouders cadeau. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten, het is een indrukwekkende stad! En wat zijn die kerken en gebouwen daar mooi…

7. Hip Krakau bezoeken
Krakau is wat mij betreft echt een upcoming stad! Ik wacht nog op een leuke budgetvliegmaatschappij die er op gaat vliegen, want KLM is nogal duur. Ik schreef er al eerder ook een blog over.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Foto’s: By Françoise Blog.

6 gedachtes over “Mijn 7 mooiste vakantieherinneringen

  1. Wat gaaf dat je dit allemaal hebt mogen zien! Mijn avontuur is niet verder gekomen dan Frankrijk en Engeland, maar als ik dit lees komen de kriebels naar boven!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.