Wat ik heb geleerd van samenwonen

Samenwonen. Dat betekent dat je een volgende stap zet in je relatie. Superleuk maar tegelijkertijd ook best spannend! Want hoe gaat dat nu, als je samen in één huis woont? Vandaag deel ik mijn ervaringen.

Ik weet het nog heel goed. We zaten in de auto toen DE vraag kwam: ‘Zeg, als ik een ander huis heb straks, zou je dan willen samenwonen?’ Maar natuurlijk wilde ik dat! Graag zelfs! Want wat is er nu leuker dan samenwonen met de man (of vrouw) met wie je naar het einde van de wereld zou willen reizen?

De eerste stappen
Nadat we hadden besloten samen te gaan wonen begon het grote geregel. Wanneer zouden we gaan samenwonen? En welke meubels mochten mee? Gelukkig was dat laatste niet zo moeilijk; als je met weinig begint kun je samen opbouwen. Andersom lijkt me een stuk lastiger!

Maar ook al begin je samen met weinig, je moet altijd rekening houden met de smaak en voorkeur van de ander. Want misschien vind jij die pastellerige kleurtjes, bloemetjes en frutsels wel heel erg leuk, maar vind je vriend dat wel helemaal niks! Luister daarom goed naar elkaar en probeer jullie woning zo in te richten dat het voor jullie beiden een thuis is.

En dan?
En dan woon je samen. Superleuk! Ineens sta je altijd samen op, kun je elkaar altijd zien en alles delen! Dat is en blijft toch wel iets magisch. Je kunt elkaar supporten en helpen als dat nodig is. Samen genieten en leuke dingen doen!

Toch was het ook wel een beetje wennen. Ik had, voordat ik ging samenwonen, al een aantal jaar op mijzelf gewoond. Je hebt dan toch je eigen leven opgebouwd en bent gewend dingen op jouw manier te doen. Het eerste jaar is er echt wel eens ruzie geweest. Maar mijn ervaring is dat elkaar beter leert kennen en dan ook wel naar elkaar toe groeit.

Delen = fijn
En dan nog een tip. Omdat we in het begin nog totaal niet wisten wat we per maand zouden uitgeven aan bijvoorbeeld boodschappen en andere zaken, schreven we alles op. Na een paar maanden heb je dan wel een aardig idee wat er maandelijks uit gaat. Dat bedrag storten we nu maandelijks op een gezamenlijke rekening. Heb je daar nooit ruzie over!

Al met al vond ik het – net als op kamers gaan – een superervaring! En gelukkig was het de eerste keer meteen raak! We wonen nog steeds happy samen. Want delen = fijn.

Foto’s: Pexels.

8 gedachtes over “Wat ik heb geleerd van samenwonen

  1. Wij gingen samenwonen nadat wij beiden eerdere relaties hadden gehad en volledige huishoudingen samengevoegd. Dat raad ik eenieder dus af hahahahaha!
    Ik vind het zo gezellig, samenwonen 😉 Hoewel wij al jaren getrouwd zijn, maar dat doet aan het feit dat je samenwoont natuurlijk niets af 🙂
    Geniet er lekker van!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.