Getest: Rose Hip Seed-olie van O’right

Als je haar maar goed zit. Toch? Daarom testte ik deze maand daarom de Rose Hip Seed-olie van O’right. Ben ik straks helemaal klaar voor de zomer!

Nu het lente is kan mijn haar wel weer een boost gebruiken. Ik probeerde daarom haarolie uit van O’right. Waarom dit merk? Omdat het natuurlijke haarverzorgingsproducten maakt. Niet alleen de ingrediënten zijn natuurlijk, ook aan de rest is gedacht. Zo worden de flesjes van PLA gemaakt, feitelijk dus van plantaardig afval. En nog een leuk weetje: de doosjes bevatten stukjes zaadpapier. Dit betekent dat als je ze in de aarde stopt er een plant uit groeit!

Wilde Rozebottel
Ik probeerde de Rose Hip Seed Moisturizing Oil uit. Dit is een speciale olie voor gekleurd en beschadigd haar. Rozenbottelolie is rijk aan anti-oxidanten en bevat ook veel vitamine C. Het zorgt voor een diepe voeding plus glans en gladheid. Volgens O’right is het ook een goede bescherming bij gebruik van een stijltang of föhn.

Nu moet je weten dat ik redelijk dun haar heb; de meeste verzorgingsproducten zijn voor mijn haar vaak te zwaar. Het wordt snel vet of wordt te zwaar. Maar ik wilde deze uitdaging graag aan gaan! En gelukkig maar…

Genoeg aan een paar druppels
De eerste keer gebruikte ik te veel olie. Na het föhnen glansde mijn haar wel heel mooi, maar ik zag toen al dat het niet lang goed zou gaan. Ik heb het die dag maar zo gelaten. De volgende dag heb ik het opnieuw gewassen en de olie alleen in de punten aangebracht.

Hierna gebruikte ik de olie nog een paar keer. Soms alleen in de punten (in combinatie met een volumeschuim bij de aanzet) en soms door mijn hele haar. Beide opties bevallen goed. Daarnaast merk ik dat mijn haar er beter gevoed en verzorgder uit ziet. Ook glanst het mooi, zeker als ik het föhn. Een ander voordeel is dat mijn haar tijdens het wassen minder klit.

Say yes to O’right!
Ik vind de olie zeker een aanrader! Er zijn verschillende varianten te koop, bijvoorbeeld voor dun en futloos haar, of juist als uv-bescherming (handig als je op vakantie gaat!). En natuurlijk verkoopt het merk ook bijpassende shampoo, conditioner en andere verzorgingsproducten via hun webshop.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.