Dingen die elke blogger wel herkent

Inmiddels blog ik iets meer dan een jaar. En weet je wat? Ik vind het nog steeds super! Maar ook ik loop tegen dingen aan die iedere blogger vast wel herkent.

Op het moment dat ik dit schrijf is het vrijdagavond rond 22.00 uur. Ik hàd in een gezellig café kunnen zitten met vriendinnen. Of op de bank met een goed glas wijn en een leuke film. Maar nee. Ik zit achter mijn computer. Want ja… je bent blogger of niet. Toch?

En eerlijk is eerlijk; ik had het bloggen afgelopen jaar voor geen goud willen missen. Alle leuke en lieve bloggers die ik heb leren kennen; de inkijkjes in al die levens. De een druk met school, de ander met werk. Of met kinderen. Iedereen is uniek, dus ook elke blogger. Super!

En dan de ‘bijverschijnselen’ van het bloggen. Ik zet zo wat gedachtes op een rijtje. Ik denk dat iedere blogger ze wel herkent!

Over het schrijven
‘Hmm… ik heb zo’n geweldig leuk boek gezien! Eigenlijk wil ik er meteen wat over schrijven’.
‘Eigenlijk wil ik nu meteen weer verder met bloggen. Maar dat kan vanavond pas!’
‘Als ik nu toch bezig ben kan ik er net zo goed nóg een blog schrijven’.
‘Wat jammer dat ik nu eigenlijk moet eten/slapen/theezetten. Was net zo lekker bezig’.

Over andere bloggers
‘Waarom heeft zij net over dat ene onderwerp geschreven? Dat wilde ik ook net doen. Als ik er nu over schrijf lijkt het alsof ik haar na doe.’
‘Wauw! Wat heeft zij mooie foto’s op haar blog!’
‘Wat een leuke blog is dat. Waarom ben ik deze nog niet eerder tegengekomen?’

Over de techniek
‘Hmmm… waar had ik ook alweer die ene post gezien over SEO?’
‘En hoe zat het ook alweer met  ‘no follow’-links?”
‘De foto’s van afgelopen week zijn echt zo mooi geworden! Dat gaat echt een te gekke blogpost worden.’
‘Dat ene knopje… waar zat dat ook alweer?’

Over het plannen van blogs
‘Oh nee… het is al bijna donker. Hoe ga ik nu nog die ene foto maken?’
‘Over een week ga ik drie weken met vakantie. Hoeveel blogs zijn dat?’
‘Wat had ik gister in de trein nu ook alweer bedacht?’
‘Jeetje… hoe doet ze dat?’

En natuurlijk inspiratie
‘Oh nee… ik had echt even geen inspiratie. Zouden ze m’n blog van vandaag wel leuk vinden? Oh ja! Wauw wat een leuke reacties!’
‘Lunchpauze! kan ik mooi even wat nieuwe onderwerpen opschrijven.’
‘Pinterest…. zucht… zulke mooie plaatjes!’ Ik kan zo weer vijf blogs maken’

En zo kan ik nog wel even door gaan. Herken je er een paar? En wat zijn jouw gedachtes, als je het over bloggen hebt? Ik ben benieuwd!

Foto: Pexels.

16 gedachtes over “Dingen die elke blogger wel herkent

 1. Wat leuk geschreven! 😊 ik herken mezelf ook in een paar. Bijvoorbeeld als iemand al iets heeft gepost wat al een tijdje gepland staat.. frustrerend🙈

  Geliked door 1 persoon

 2. Herkenbaar om te lezen. Gelukkig heb ik een niche waar niet iedereen over schrijft, maar mocht er dan toch wat over Curaçao komen te staan op een ander blog, dan ben ik stiekem een beetje jaloers of juist trots..

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb inmiddels heel wat blogjes versleten, social media de deur uit gekickt met veel volgers en toch weer terug gekomen met een nieuw blog. Helemaal opnieuw beginnen, maar met duidelijke spelregels voor mijzelf. Geen haast met posten en vooruit werken (in concepten opslaan, ook titels), vooral niet vergelijken en met schrijven jezelf blijven. X

  Geliked door 2 people

 4. Absoluut herkenbaar! Ik heb zoveel ideeën dat ik wel continu zou kunnen schrijven. Maar onmogelijk te combineren met de job. Dus maar eenmaal per week tijd. En dan kan ik niet stoppen! Alles blijft hier liggen tot mijn bericht af is. Niet altijd even prettig voor de huisgenoot… En de vriendinnen, ja, die moet ik even inplannen. Volgende maand komen zij in elk geval helemaal aan de beurt😃! Het is echt wel een verslaving,hè!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik blog pas 2 maanden en het is bij mij al herkenbaar. Wat ik ook vaak heb ‘oke, vandaag neem ik even rust en ga ik niet bezig zijn met mijn blog.’ 10 minuten later zit ik ideeen te bedenken, andere blogs te lezen en te reageren of te zoeken wat ik kan verbeteren voor bekendheid. Ja, het ‘blogvirus’ zal ons niet loslaten! X

  Geliked door 1 persoon

 6. Ja. Ik herken het hahahaha!
  Ik laat mijn post gewoon doorgaan als een ander over hetzelfde schrijft. Twee (of meer) zielen, 1 gedachte. Mooi toch? Vaak zet ik het ook in een comment. Vandaag nog gehad op Instagram. Blogland telt zoveel zielen, dan is er weleens een parallel 😉
  Het blijft heerlijk he. Liefs,

  Geliked door 1 persoon

 7. Hele leuke post dit! En ondanks dat ik als beginnende blogger soms nog zoekende ben haal ik er zoveel energie uit! Ook ik ben besmet met het virus haha😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.