Paris, je t’adore…

Een van mijn (reis)doelen voor dit jaar was om meer steden te bezoeken. De eerste grote stad op mijn verlanglijstje was Parijs, en daar ga ik dus binnenkort naar toe! Er zijn een aantal dingen die ik heel graag wil doen tijdens mijn bezoek, ik neem je mee.

Net als andere grote steden – denk aan Londen en New York – heeft de hoofdstad van Frankrijk een zekere aantrekkingskracht. Omdat het alweer een aantal jaar geleden is dat ik er voor het laatst was werd het hoog tijd om een nieuw bezoek in te plannen!

In juni gaan we, lief en ik. Omdat we eerder al de Eiffeltoren hebben beklommen, het paleis van Versailles, de Notre Dame en de Sacré Coeur bezochten gaan we nu voor wat andere dingen.

Een fietstocht door onbekend Parijs
Dit lijkt mij dus enorm leuk! Tijdens deze tocht fiets je in iets van 3,5 uur dwars door de onbekende straten en wijkjes van Parijs. We hebben meteen geboekt, hopelijk is het net zo leuk als dat het klinkt.

Het Louvre bezoeken
Dit heb ik dus nog nooit gedaan. Erg hè? Ik heb toch het gevoel dat ik dit nog wel moet recht trekken. Kan ik daarna met een goed gevoel door naar het derde item.

Conceptstore Merci
Schijnt echt geweldig te zijn! Vooral de lieve auto op de binnenplaats (zoek maar eens op Instagram) is echt Instagrammable. En ik kijk nu al uit naar de leuke producten die ze bij Merci verkopen.

Flaneren in Jardin du Luxembourg en Jardin des Tuileries
Een van mijn doelen in Parijs is om er echt meer te flaneren. De vorige keer dat ik er was heb ik vooral veel metro’s van binnen gezien. Eigenlijk best wel zonde. Daarom wil ik nu ook zeker Jardin du Luxembourg en Jardin des Tuileries bezoeken.

Een fotosessie doen bij Palais Royal
Heb je weleens van Les Deux Plateaux gehoord? Dit zijn zwart-witte zuilen op de binnenplaats van Palais Royal. Niet onomstreden, maar wel een hele leuke locatie voor foto’s! Heel veel Instagrammers zijn er al geweest, dan wil ik natuurlijk ook. Fotosuggesties zijn nog welkom.

Logeren op de Rive Gauche
We hebben dit keer een hotel aan de linkerkant van de Seine. Het liefst had ik Hotel Henriette geboekt (ooit gespot in een Franse Elle Decoration), maar dat werd toch wel iets te prijzig. Inmiddels zijn de prijzen aardig gezakt, misschien vanwege de terreurdreiging?

Wandelen door de straten
Ik heb inmiddels echt twee hele leuke boekjes over Parijs liggen. In een daarvan staan ook mooie wandelroutes door de verschillende wijken. Ik wil echt meer van de stad zien deze keer, daar gaat dit zeker bij helpen.

Ontbijten bij Café de Flore
Ook zo’n klassieker. Maar ik ben er nog nooit geweest, dus wil ik er een keer naartoe. En wat is dan leuker dan ontbijten? Lees ik nog wel even een keer ‘How to be Parisian wherever you are’ voor het juiste je ne sais qoui-gevoel.

Foto’s: Pexels.

14 gedachtes over “Paris, je t’adore…

 1. Ik ben afgelopen zomer nog in Parijs geweest! Prachtige stad. Vooral de highlights bezocht, maar nu ik dit lijstje van jou zie wil ik zeker nog een keer terug naar Parijs. Er is nog zoveel te ontdekken in deze grote stad!

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben afgelopen zomer nog in Parijs geweest! Prachtige stad en zoveel te ontdekken! Zelf ben ik alleen naar de highlights geweest. En in de 4 dagen dat ik er was, was er nog zoveel meer te zien voor mijn gevoel. Ik wil er zeker binnen deze 2 jaar nog een keer heen nu ik dit lijstje zie waar jij allemaal heen wilt. Super leuk om deze grote stad te bewonderen!

  Liked by 1 persoon

   1. Ja zeker 🙂

    Op de eerste van de zondag zijn veel musea en bezienswaardigheden gratis te bezoeken.

    Mocht je, je op zondag vervelen dan is de joodse wijk een goede optie. De winkels zijn hier gewoon geopend en ze hebben er een leuke markt bij het plaatsje Le Maraise. En mocht je echt een andere kant van Parijs willen zien dan is het leuk om naar China town te gaan of naar de Afrikaanse wijk gelegen in het 18e arrondissement.

    Ik vind het zelf altijd super leuk om een buiten de gebaande paden te gaan. De eerste paar keren was ik veel te vinden bij de bekende monumenten, maar tegenwoordig ben ik eigenlijk meer in de wat onbekendere wijken van Parijs te vinden.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.