Waarom ik binnenkort lege verpakkingen meeneem naar Amsterdam


Wat doe jij met je lege beautyverpakkingen? Of met je oude, afgedragen kleding? Gooi je die zomaar weg? Of breng je items naar een tweedehands winkel? Ik ga je vandaag uitleggen waarom ik binnenkort een aantal lege verpakkingen meeneem als ik weer naar Amsterdam ga!

Amsterdam staat altijd bovenaan mijn lijst; ik blijf het een geweldige stad vinden. Ik was er laatst nog met Evelyne van de reisblog Travelgloss, maar er is altijd wel een reden om wéér te gaan! Binnenkort ben ik een dagje vrij, dan neem ik weer eens de trein die kant op.

Een van de winkels die ik bijna altijd bezoek is die van & Other Stories, het zusje van H&M. De kleding die ze verkopen is al super, maar hun beauty-afdeling is helemaal geweldig! Inmiddels heb ik al aardig wat scrubs, bodylotions en douchegels en nagellak van ze uitgeprobeerd.

Lege flessen hier
En weet je wat ik zo bijzonder vind? Dat je lege verpakkingen weer in kunt leveren. En weet je wat nóg leuker is? Dat ze je hier voor belonen. Na inlevering krijg je een bon voor 10 % korting, deze is drie maanden geldig. Ik neem dus binnenkort mijn lege verpakkingen mee naar Amsterdam. Kleine moeite, groot plezier.

Maar dat is dus niet het enige! Wist je dat je bij elke H&M in Nederland die oude bh’s, sokken, gescheurde of kapotte shirts kunt inleveren? En dat ze deze dan recyclen? Ze hebben, om dit uit te leggen, een filmpje gemaakt waarin het hele proces wordt uitgelegd.

Bewust kopen
Wat er niet is, hoeft natuurlijk ook niet weg. Zo simpel is het. Dus winkelen doe ik zeker. Ook binnenkort in Amsterdam. Maar ik denk wel na over wát ik koop. En misschien, héél misschien, begin ik toch maar eens aan die capsule wardrobe. Jij ook?

Foto: Pexels.

8 gedachtes over “Waarom ik binnenkort lege verpakkingen meeneem naar Amsterdam

  1. Goh wat een leuk idee! Kleding die ik zelf niet meer hoef en weinig draag geef ik meestal aan vriendinnen. Als die het niet meer willen hebben geef ik het aan een kringloopwinkel bij mij in de buurt. Zo blijft het in de maatschappij!

    Geliked door 1 persoon

  2. Echt een super goed alternatief. Ik maak er ook gebruik van. Ik lever vaak mijn oude kleding bij H&M in en dan krijg ik zo een kortingsbon. Echt superhandig, want dan krijg je korting op je nieuwe aankopen!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.