Wat wilde jij vroeger worden?

wat wilde jij wordenAls je klein bent wil je altijd van alles worden. Ballerina, prinses, brandweerman, politieagent, verpleegster of misschien wel actrice. Gek eigenlijk dat we daar zo ver van af dwalen, als we later ‘groot’ worden. Wat waren vroeger jouw plannen voor nu?

Ik wilde vroeger ballerina worden. Met een tutu aan door de lucht zweven. En misschien ook wel prinses. Maar dat weet ik nu niet meer.. Wel weet ik dat ik jarenlang archeologe wilde worden. Ik zag het al helemaal voor: in een land ver weg belangrijke opgravingen doen.

Totdat ik er achter kwam dat Nederlandse archeologen meestal ook in Nederland blijven. En dat het ook nog eens slecht verdient. En ballerina kon ik ook niet worden. Helaas was mijn lichaamsbouw er niet geschikt voor.

Niet voor de klas
Toen werd het journalistiek. Want geschiedenis en aardrijkskunde vond ik ook erg leuk, maar voor de klas staan was toch niet bepaald ‘my cup of tea’. Binnenhuisarchitectuur heb ik ook nog overwogen. Maar helaas mis ik een gen voor wiskunde en is rekenen ook niet echt mijn sterkste vak.
Het was dus afstrepen, toen ik wilde gaan studeren. Gelukkig bleek journalistiek een goede keus te zijn. Ik werk nog elke dag met veel liefde aan bladen en – tegenwoordig ook – blogs. Er is veel veranderd door de komst van internet en social media, maar dat maakt het vak alleen maar boeiend!

Schrijven en weten
En achteraf gezien vielen er ook wel puzzelstukjes op hun plek. Als kind hield ik al enorm van schrijven en wilde ik altijd alles weten (sorry, mam!). Nieuwsgierig is my middle name. En laten dat nu juist goede eigenschappen zijn voor een journalist!

Met mij is het is dus goed gekomen. En met jou? Ben jij geworden wat je wilde zijn? Of werk je daar nog aan? Ik ben benieuwd!

Foto: Pexels.

24 gedachtes over “Wat wilde jij vroeger worden?

 1. Ik had het er enkele blogposten geleden ook over. Zonder een antwoord te geven eigenlijk. Ik stelde alleen de vraag omdat ik ze in een stukje van Wouter Deprez had gelezen. Mijn antwoord? Ik wilde juf Engels worden en dat gebeurde ook. Dertig jaar lang was ik het en toen kwam de burn-out. Pats, boem en gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik wilde schrijfster worden 🙂 Kwam er wel laat achter dat dat iets is waarvoor je geen jarenlange studies hoeft te volgen, maar dat je dat gewoon moet dóen. Anders schrijf je niks hahaha!
  En Frans studeren: wilde vloeiend Frans spreken.
  Ik kan zeggen dat mijn dromen volledig zijn uitgekomen 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Als kind wilde ik graag dierenarts worden aangezien ik zoveel van dieren houd 🙂 maar jammer genoeg kan ik niet tegen bloed 😂 verder wou ik op mijn 17e tolk worden. Een taalkundige brug vormen tussen twee mensen sprak me toen al aan. Nu zit ik in de master tolken. Nog 1 jaar en ik heb mijn droom bereikt. Het is een hobbelig parcours en mijn docenten hebben het afgeraden. Maar ik wil het echt gewoon bereiken. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Journalistiek leuk. Ik ben ook reuze van de nieuwsgierige altijd. Het dichtjasje past me prima. Ik hoop dat ik ooit nog eens wat wordt. Maar ik volg me interesses en bezieling. En dat hou ik zo. haha

  Geliked door 1 persoon

 5. Ahw wat grappig. Ik wilde ook altijd ballerina worden of kapster.. Hahaha! Ik heb zelf ook 8 jaar klassiek gedanst, maar sindsdien heb ik er geen tijd meer voor helaas. 😦

  Geliked door 1 persoon

 6. Eerst wilde ik prinses worden, daarna dierenarts en toen ik zeven was, wilde ik journalist worden. Na tien jaar is dat nog steeds het geval. Als ik geslaagd ben (nog twee nachtjes slapen, dan weet ik het!) ga ik dan ook de studie journalistiek volgen. Net zoals jou dus. Liefs, Anke

  Geliked door 1 persoon

 7. Schrijfster, advocate, journaliste, psychologe, ballerina en non. Dansen altijd gedaan en nu een beetje van de rest in één pakket 🙂 Go with the flow is voor mij nog altijd het belangrijkste, nooit zo ambitieus geweest. Toch altijd leuke dingen op mijn pad gekomen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik wilde vroeger professioneel turnster worden, toen tolk, vertaalster, schrijfster …. niets leek haalbaar. Uiteindelijk ben ik secretaresse geworden. Pas op mijn 40e werd ik gediagnosticeerd met ADD en vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats.
  Nu ontdek ik dat cursussen waar mijn interesse ligt me wel goed afgaan. Zojuist een cursus Journalistiek afgerond, ik mag mezelf Imago Styliste noemen, etc.
  Ik droom van een baan als redacteur bij een leuk tijdschrift of tekstschrijver. Zojuist via mijn werk een interessante klus gekregen waarbij ik vragen mag opstellen voor interviews. Je bent nooit te oud om te leren en je ambities waar te maken toch? Liever laat dan nooit.

  Geliked door 1 persoon

 9. Het Nederlandse Onderwijs blijft mij verbazen.
  Zo vroeg moeten kinderen al een keuze maken.
  Enig besef hiervoor hebben zij nauwelijks.

  Ook ik heb een aantal onvoorspelbare sprongen gemaakt in mijn loopbaan.
  Uiteindelijk kies je pas op latere leeftijd ….

  Bewuste groet,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.