Mijn favoriete woonwinkels

Koop jij wel eens wat nieuws voor je kamer of huis? Een nieuwe lamp, een plaid, tafel of een schilderij? Ik wel! Woonwinkelen is wel een hobby van mij; of het nu om kleine of grote items gaat. Vandaag deel ik mijn favoriete adressen met je.

Zolang ik mij kan herinneren vind ik het al leuk om het thuis gezellig te maken. Kussentje hier, kaarsje daar. Eerst in mijn studentenkamers (met soms hysterische kleuren) tot mijn eerste ‘eigen’ appartement. En daarna – samenwonend – in een écht huis.

In de tussentijd is mijn smaak steeds veranderd. Maar gelukkig zijn er in Nederland heel wat leuke woonwinkels om naartoe te gaan! Ik deel vandaag mijn favorieten met je.

Loods 5
Misschien een beetje voorspelbaar, maar nog steeds een goede winkel om lekker rond te neuzen. Of het nu om design gaat, of gewoon een paar leuke accessoires in huis. Ik slaag hier eigenlijk altijd wel. Die in Amersfoort is inmiddels favoriet, omdat het een mooie lichte winkel is. Maar in Zaandam en Sliedrecht kun je ook prima terecht!

Loft Arnhem
Loft in Arnhem.

Loft
Een tijdje geleden was ik voor het eerst in lange tijd weer eens in Arnhem en maakte ik kennis met Loft. Ze verkopen hier niet alleen meubels, maar ook de leukste woonaccessoires, kleding en sieraden. Wat mij betreft een leuke mix!

Meijer+Floor
Een andere supermooie winkel in Arnhem is Meijer+Floor. Hier vind je mooie merken als Hay, Piet Boon, Muuto, Gelderland, Pastoe en Pols Potten. Ik wel werkelijk alles uit die winkel hebben! Helaas is mijn budget daar niet helemaal geschikt voor… Totdat ik ooit een pot met goud vindt blijf ik dromen.

Detail Meijer+Floor
Meijer+Floor: ook voor mensen met groene vingers.

Sissy Boy Homeland
Geweldige winkel voor kleding, kookgerei, meubels of accessoires. Als laatste kocht ik er hamamdoeken voor op het strand, maar ook de vazen, serviezen en ander textiel zijn favoriet. In Amsterdam zit een hele mooie zaak in de kelder van Magna Plaza.

The Fine Store
Een andere mooie winkel in Den Haag! Voor de neutrale Scandinavische stijl moet je hier zijn. Ze verkopen lampen, vloerkleden, kunst, posters, kaarten, bureaus, bijzettafels, stoelen, sieraden en boeken. In verschillende prijsklassen, dus ook met een wat minder groot budget kun je hier vast wat leuks vinden!

Conceptstore Studio Hûs
Conceptstore Studio Hûs.

Studio Hûs
In Zwolle, aan de andere kant van het land, kwam ik terecht bij Studio Hûs. Ook een winkel – met café – waar je je in Scandinavische sferen waant. Een perfecte winkel voor een nieuwe lamp, salontafel of een kaarsenstandaard. Ze verkopen verschillende merken.

Wat is jouw favoriete adres om leuke woonitems te scoren?

Foto’s: By Françoise Blog.

 

4 gedachtes over “Mijn favoriete woonwinkels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.