Uitgerust je vakantie afsluiten? Het kan!

uitgerust vakantie afsluitenBen jij deze zomer met vakantie geweest? Of ga je nog weg? Dan is er – na weggaan – niks lekkerder dan weer thuis komen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je ook echt uitgerust je vakantie af kunt sluiten? Ik vertel het je in deze blog.

Ik vind reizen een van de leukste dingen die er bestaat. Ver weg of dichtbij, dat maakt niet uit. Je ziet andere mensen, ervaart andere dingen en dat geeft mij altijd wel een avontuurlijk gevoel!

Vakantie?
Maar waar ik altijd wel een hekel aan heb is – als ik lang weg ben geweest – de overgang van vakantie naar werk of school. Je moet boodschappen doen, opruimen, wassen… Allemaal dingen die je op zo’n moment eigenlijk niet wil doen. Want, je hebt nog vakantie. Maar eigenlijk ook weer niet (meer).

Er zijn een aantal dingen die kunnen helpen om wat relaxter je vakantie te eindigen. En daar kun je al tijdens je vakantie mee beginnen! Bijvoorbeeld door de laatste paar dagen alvast wat rustiger aan te doen, zodat je echt lekker uitgerust bent zodra je terug moet.

Relaxmodus aan
Als ik een verre vakantie maak doe ik dit bijvoorbeeld door de laatste paar dagen aan het strand door te brengen. Of door iets langer in een stad te zijn dan ik normaal zou doen. Dan hoef je namelijk niet zo te haasten, als je nog van alles wil zien.

Palmbomen Sevilla
Aan de andere kant kun je aan het eind ook juist iets gaan doen wat je normaal niet zo snel zou doen. Dat zorgt er voor dat je uit je comfort zone komt en even helemaal lekker los gaat. Bijvoorbeeld een bijzondere zeiltocht maken, lunchen op een plek die je normaal niet zo snel zou bezoeken.

En dan?
En dan ben je weer thuis. Ook daar kun je er voor zorgen dat de overgang tussen vakantie en werk of school niet heel stressvol wordt. Bij mij werkt het het beste als ik iets meer tijd heb om spullen uit te pakken en te wassen. Ik zorg er dus altijd voor dat ik dus nog minimaal een dag of een halve dag (bij een korte trip) heb om bij te komen.

Wat ik dan ook lekker vind is om nog een laatste keer lekker uit te slapen, uitgebreid te ontbijten, uit eten te gaan of uitgebreid te koken. Of iets anders, dat kun je zelf invullen. In elk geval iets waar jij heel erg happy van wordt. Dan is het nét even wat minder erg om daarna weer over te gaan op de orde van de dag en de vakantie achter je te laten.

Foto’s: By Françoise Blog, Pexels.

3 gedachtes over “Uitgerust je vakantie afsluiten? Het kan!

  1. Ik plan altijd een dagje extra vrij. Speciaal om de was weg te werken, het huis weer op orde te krijgen. De boodschappen te doen. Meestal ga ik als een malle aan de slag, dan heb ik meer vrije tijd over wat weer aanvoelt als een cadeautje 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Ik neem ook bijna altijd een dagje bufferverlof om de koffers uit te pakken, te wassen en boodschappen te doen (en je weet nooit dat de terugreis door omstandigheden langer duurt, dan alvast geen stress om snel nog een dag spoedverlossing te moeten aanvragen). Ik probeer het huis ook altijd netjes aan de kant te hebben voor vertrek zodat ik bij thuiskomst in elk geval niet moet beginnen poetsen 😊

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.