Wonen: team wit of team kleur?

tips opruimenWitte interieurs lijken steeds vaker plaats te maken voor woonkamers of slaapkamers met een likje kleur op de muren. Roze, blauw, groen, okergeel: het kan allemaal. Ik geef je vandaag wat inspiratie.

In de jaren zestig en zeventig was er vooral veel kleur. Paars, oranje, bruin en groen waren hele normale kleuren voor op de muur. Zelfs badkamers werden in deze ‘hippe’ kleuren uitgevoerd. In de jaren tachtig veranderde dit, onder andere dankzij Jan des Bouvrie.

Inspiratie bij de buren
Wit is daarna eigenlijk nooit meer uit onze huizen en kamers verdwenen. Toch verschijnt er langzamerhand steeds vaker een kleur op onze muren. Ik volg op Instagram een aantal leuke accounts, ik deel vandaag wat leuke voorbeelden met je!

Een van de bekendste Nederlandse Instagrammers met een voorliefde voor kleur is denk ik wel Theo-Bert Pot, alias The Nice Stuff Collector. Zo is zijn keuken zwart geschilderd en zijn ook de wanden in de rest van het huis niet onaangeroerd gelaten! Neem ook eens een kijkje op zijn website.

 

https://www.instagram.com/p/BXfQgUCBBj7/?taken-by=iloustrations

Milou van Iloustrations nam het Perzische tapijt van haar opa en oma als inspiratiebron voor een tocht door het kleurenlandschap. Inmiddels zijn er al heel wat muren onder handen genomen, ik ben fan!

 

Anki van Zilverblauw combineert kleur met wit, wat weer een heel eigen sfeer geeft! Ze is ook auteur van het superleuke boek Shoot! en in september komt haar tweede boek uit.

 

In dezelfde sfeer zit Jessica en Fleur van het account prchtg. Als je meer van hen wilt zien kun je de blog ook volgen via VT Wonen.

 

Mocht je van knalkleuren houden, dan is het account van Anuschka Odau echt iets voor jou! Met haar Hipaholic-account begint een grijze dag ineens niet meer grijs.

Openingsfoto: Pexels.

14 gedachtes over “Wonen: team wit of team kleur?

 1. Ik houd echt van kleur! Ik vind wit soms echt wel mooi, maar om warmte te creëren en het persoonlijk te maken vind ik kleur toch echt een goede toevoeging. Het kunnen ook lichte pasteltinten oid zijn maar vaak zie je wel dat kleur nodig is om het een geheel te maken

  Geliked door 2 people

 2. De eerste en tweede hebben mijn voorkeur, alhoewel ik vrolijk geëxperimenteerd heb met de felle kleuren. Elke vijf jaar verandert mijn smaak totaal, dat is wel opvallend zo langzamerhand 🙂

  Geliked door 2 people

 3. Ik vind wit als basistoon zeker een must! Dit zorgt voor rust en maakt ruimtes vaak een stuk groter. Wel ben ik het eens met Mariska dat er absoluut kleur toegevoegd moet worden om warmte te creeren. Leuk! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vind wit vaak wel belangrijk om te hebben als basis. Dit zorgt vaak voor rust en maakt ruimtes vaak inzichtelijk ook groter. Wel ben ik het eens met Mariska, dat er kleur nodig is om warmte te creeren. Ook kan ik me wel een beetje vinden in Gerda gewoon lekker te experimenteren met kleuren. Verandering is goed, haha! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik heb het idee dat witte muren de woning een rustige uitstraling geven. Alleen ben ik op dit moment ook ultieme fan van blauwe muren! Heb dat niet eerder gehad met een kleur, dus wellicht krijgen de muren bij ons thuis binnenkort een nieuw kleurtje!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.