Hoe ik bloggen met werken combineer

bloggen en werk combinerenWerken en bloggen tegelijk. Kan dat? Ja, het kan. Ook als je, net als ik, fulltime werk. Het is wel een kwestie van plannen, vandaag vertel ik je hoe ik dat doe!

Ik vind bloggen een van de leukste dingen om te doen, het is super om na te denken over onderwerpen, foto’s te maken en andere blogs te lezen. Wat dat betreft ben ik echt heel blij dat ik hier anderhalf jaar geleden mee ben begonnen!

40 uur per week werken
Maar om het bloggen met werken te combineren is soms wel een dingetje… Ik werk 40 uur per week, probeer regelmatig te sporten, sociale contacten te onderhouden én mijn huis nog een beetje schoon te houden. Ik heb geen kinderen, dat scheelt. Anders had ik denk ik niet kunnen bloggen.

En eerlijk is eerlijk. Na een lange dag werken vind ik het echt niet altijd leuk om ’s avonds wéér achter een computer te kruipen. Een computer die ook nog eens in een aparte kamer staat. Soms verlang ik dus wel naar een laptop, zodat ik gezellig op de bank zou kunnen zitten. Of aan tafel in de woonkamer.

Bloggen = plannen
Ik probeer dus wel vooruit te werken. Meestal verzin ik vooraf wat onderwerpen, die ik alvast met een werktitel in WordPress zet. Dan kan ik later de teksten schrijven, als ik daar tijd voor heb. Soms komt daar ook weleens spontaan een onderwerp tussendoor, zoals nu.

werk en bloggen

Ik probeer ook vaste avonden aan te houden, zoals een maandagavond of woensdagavond. Of avonden waarop ik toch al alleen thuis ben. Dan kan ik op andere momenten weer sociaal zijn.

Foto’s maken
Foto’s maken is wel een dingetje. Vooral in de winter is dat soms best lastig, omdat het dan zo verrekte vroeg donker is. En als je dan een keer tijd hebt in het weekend, regent het net of is het heel donker buiten. Weg mooie flatlay… Ik spaar daarom voor een spiegelreflexcamera, zodat ik straks zelf de lichtwaarden een beetje kan regelen.

Overigens heb ik ook heel veel gehad aan het boek Shoot! van Anki Wijnen van Zilverblauw. Hierin geeft ze hele handige tips voor goede foto’s, zoals een groot stuk wit papier als ondergrond voor je flatlay. Inmiddels is er ook een tweede boek uit (Snap!) speciaal voor mensen die alleen met hun smartphone foto’s maken.

Voorraad aanleggen
Gelukkig merk ik wel steeds vaker dat ik ‘wel ergens een leuk beeld heb’. Door telkens wel weer iets of ergens te fotograferen, bouw je wel iets van een archief op. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik websites met gratis foto’s ook wel erg handig! Ik probeer wel zo vaak mogelijk eigen beeld te gebruiken, maar in sommige gevallen kies ik toch voor stockfoto’s.

bloggen en werken
Hoe denk jij daar over? Gebruik jij wel eens gratis foto’s? Of fotografeer je altijd zelf? En hoe combineer jij werken of studeren met bloggen? Let me know, ik ben wel benieuwd hoe anderen hier tegenaan kijken ❤

Foto’s: Kaboompics.

15 gedachtes over “Hoe ik bloggen met werken combineer

 1. Ik werk 34 uur per week en ben elke vrijdag vrij. Dit is de dag die ik vrijhou voor mijn blog en het boek dat ik aan het schrijven ben. Ik vind het soms ook wel veel naast mijn werk, vooral het fotobewerken en de foto’s maken en dan vooral in de winter. Toch zou ik het bloggen niet kunnen missen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Bloggen in combinatie met afstuderen en werken is af en toe nog wel een dingentje. Ik blog eigenlijk vooral bij ingevingen of inspiratie. Als deze eventjes uitblijven dan vaak ook de artikelen op mijn blog. Erg consistent schrijf ik dus niet!

  Handige tip: door je artikelen misschien in te plannen kan ik hier wat structuur in creëeren☺️ .

  Liefs

  Grassiëlla

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik maak van beide gebruik. Wanneer ik over mijn sportfoto’s blog komt daar uiteraard een zelfgemaakte foto bij 🙂
  Verder werk ik vooruit. Ik zorg dat ik vaak 1 of 2 blogjes klaar heb staan. En ik maak gebruik van mijn aantekeningen lijst op mijn telefoon. Inspiratie komt soms op de meest stomme plaatsen in mijn hoofd op. Door het neer te krabbelen kan ik daar op een ander tijdstip (tijdens mijn pauze op het werk bijvoorbeeld) weer mee uit de voeten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een toffe blog! Ik werk 32 uur en merk dat het bloggen er bij inschiet. Tel daarbij nieuwe taken en projectjes aan het werk bij op, een nieuwe prille liefde, …..en dan lees ik jouw blog en neem me voor weer een artikel te schrijven!!
  Thx for the tips!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Hey Françoise! Fijn om te lezen :)! Ik werk 4/5 als bediende en 1/5 in bijberoep. Sport 2-3 in de week, onderhoud sociale contacten, doe de huishoudelijke taken én probeer daarnaast ook nog te bloggen. Maar merk dat ik het bloggen vaker laat liggen voor andere dingen. Een vaste dag inplannen vind ik moeilijk, mijn inspiratie komt namelijk altijd zo ‘ineens’. En die ineens zou ik dan met beide handen moeten grijpen, maar niet altijd even simpel als dat bv. op het werk is :)! Misschien toch eens proberen een aantal momenten in te plannen. En als het kan, dan maak ik zelf foto’s… Licht speelt inderdaad een grote rol. Ik beschik over een spiegelreflex, maar verkies toch natuurlijk daglicht. Liefs Lara xo

  Geliked door 1 persoon

 6. Allereerst wil ik je feliciteren met je leuke blog! Ik heb zelf ook een blog en combineer dit met mijn leven als student. Niet al tijd even makkelijk maar tot nu toe gaat het. Ik heb een oneindige lange lijst in mijn notities op mijn gsm met onder ander ideetjes, half geschreven blogberichten enzovoort. Meestal schrijf ik al een deel van een artikel terwijl ik op de trein zit, dit maak ik dan thuis af en zet er foto’s bij. Zo probeer ik telkens 2 artikelen achter de hand te hebben voor het geval dat ik niet klaar geraak omdat mijn prof beslist om nog maar eens een groepswerk in te plannen.

  Groetjes
  DMK’s Life

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik gebruik bijna alleen eigen foto’s. Ik heb er dan ook massa’s (weer eens tijd voor een nieuwe pc met een uitgebreider geheugen😊). Ik ben zelfs door mijn foto’s beginnen bloggen! Niet altijd eenvoudig te combineren met mijn job. En, zoals jij, probeer ik me ook te houden aan een vast moment in de week om te bloggen. Daar kijk ik elke week super naar uit. Me-time waarbij ik alles om me heen vergeet. En geniet van het herbeleven van mijn verhalen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.