Wil je beroemd worden op Instagram?

Lees dit als je beroemd wil worden op InstagramWil je beroemd worden op Instagram? Of wil je eigenlijk gewoon weten hoe je mooie foto’s kunt maken? Of wat leuke accounts zijn om te volgen? In alle drie de gevallen heb ik een leuke leestip voor je!

Het boekje ‘Lees dit als je beroemd wilt worden op Instagram’ is  een superleuk boekje om zelf te lezen, of om cadeau te geven. Ik kwam het een maand of 2 geleden tegen en heb het vervolgens in een keer uitgelezen.

Een bonte verzameling adviezen
Waarom? Omdat het boekje een bonte verzameling aan tips geeft hoe je mooie foto’s voor Instagram kunt maken.
tips en accounts Instagram
Hierbij halen ze telkens ook accounts naar voren, en laten de eigenaren van deze accounts vertellen waarom ze met Instagram zijn begonnen en waar ze hun inspiratie vandaan halen. Over het algemeen zijn het mensen zoals jij en ik, maar dan wel met een bijzonder fotogenieke kijk op de wereld.

Een thema of gevoel fotograferen
Een voorbeeld is Thomas Kakareko, die de app in 2010 downloadde om grappige foto’s met vrienden te delen. Hij ontdekte al snel een diepe hartstocht voor fotografie en die inmiddels ook zijn dagelijkse werk is geworden. Inmiddels heeft hij meer dan 600.000 volgers.beroemd worden op InstagramMaar wat natuurlijk ook kan, is één thema kiezen. Of juist anders dan anders te zijn en post-its te delen in plaats van foto’s. Of een deel van je lichaam, zoals voeten die boven een indrukwekkende afgrond bungelen.

Maak een miniserie
Maar een miniserie kan natuurlijk ook. Of foto’s die anderen niet zo snel zouden maken, zoals die hieronder. Maar er zijn ook Instagrammers die zich helemaal specialiseren in flatlay’s, of foto’s van hun stad.
tips beroemd worden Instagram
Tussendoor worden ook nog heel veel tips gegeven over bewerkingsprogramma’s, of het gebruik van hashtags. Ook leggen de auteurs de verschillende Instagram-effecten uit, zodat je ook zonder hulpprogramma’s je foto’s nog kunt bewerken.

Tips en inspiratie
En als je dan groot genoeg bent voor betaalde opdrachten, dan geven de schrijvers ook nog uitleg over de mogelijkheden die je dan als influencer hebt. En waar je op moet letten als je afspraken maakt over tarieven.tips voor InstagramIk kan me echter voorstellen dat dit niet voor iedereen interessant is. In dat geval sla je lekker wat pagina’s over en pak je gewoon de rest van het boekje! Want als je op zoek bent naar interessante accounts om te volgen of tips om je foto’s gewoon beter of leuker te krijgen, dan is ‘Lees dit als je beroemd wilt worden op Instagram’ ook zeker een leuk boek!

Zou jij dit boek kopen? Laat het mij weten in de comments!

Foto’s: By Françoise Blog.  

9 gedachtes over “Wil je beroemd worden op Instagram?

    1. Dat klopt, dat er veel op internet is terug te vinden. Maar wat ik in dit boek vooral leuk vond om te lezen waren de persoonlijke verhalen achter de accounts. Sommige mensen zochten bijvoorbeeld een dagbesteding omdat ze werkeloos waren geworden. En nu reizen ze de hele wereld over. Wat ik ook leuk vind is dat het interbationale accounts zijn, mensen die ik echt nog niet kende. Inmiddels volg ik er wel een paar van 😊

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.