6 tips voor mijn jongere ik

6 tips jongere ik‘Hoe ouder, hoe wijzer’, zeggen ze weleens. Dingen die ik 5 jaar geleden nog niet wist, weet ik nu wel. Vandaag geef ik mijn jongere ik 6 tips. Lees je mee?

Inmiddels ben ik 30-isch en weet ik meer dan 10 jaar geleden. Of 5. Het ligt er maar net aan om welk onderwerp het gaat. En dan komt op een gegeven moment een lijst in je op met tips die je je jongere ‘ik’ graag zou willen geven.

1. Pas op met de zon
Als er iets is dat je huid snel laat verouderen is het wel (overmatig) zonnen. Je hoeft echt niet altijd superbruin te zijn, al denken we soms met z’n allen van wel. En gebruik een foundation, dagcrème of BB-cream met een SPF. Je huid zal je dankbaar zijn, al was het alleen al om de kans op huidkanker te verkleinen.

2. Met de liefde komt het wel goed
Heeft di boy je weer eens laten zitten? Dan is hij het echt niet waard. Move on, je komt vanzelf de ware tegen. In real life, of met een beetje online hulp.

3. Vriendschappen kunnen veranderen
Is je bestie je bestie niet meer? Dat kan. Naarmate we ouder worden veranderen we, en dan kan het wel eens botsen met vrienden of vriendinnen die je al heel lang kent. Accepteer dat en vergeet vooral niet hoe leuk jullie het vroeger samen hadden. Dan kun je elkaar altijd blijven waarderen, maar is er ook ruimte voor nieuwe vriendschappen.

4. Maak er een feestje van!
Ik heb – helaas – toch al van wat mensen afscheid moeten nemen. Ook van mensen die eigenlijk nog helemaal niet gemist konden worden. Met dat besef zou ik iedereen toch willen aanraden om van elke dag te genieten. Maak er een feestje van, jij bent degene die de ballonnen in het leven ophangt.

5. Ontdek
Ontmoet nieuwe mensen, doe eens wat geks. Daar maak je de mooiste herinneringen mee. Zoals meevaren op een boot tijdens de Gay Pride, een sm-meesteres en Gerard Joling interviewen, bekende schrijvers bellen, bestolen worden in de Sahara, naar de kapper in Damascus en op een underground feestje belanden in de woestijn van Abu Dhabi. Echt waar, allemaal meegemaakt.

6. Reis
En dat brengt mij alweer op het laatste advies! Maak vooral veel mooie reizen, zodat je ook kunt ervaren hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat. Want dan besef je pas hoeveel meer er in deze wereld is en hoe mooi deze is. Maar ook hoe lelijk. En dat we het hier in Nederland toch echt wel verdomd goed voor elkaar hebben.

Ik hoop dat ik je heb weten te inspireren met deze adviezen! Welk advies zou jij jezelf geven?

Foto: Pexels.  

7 gedachtes over “6 tips voor mijn jongere ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.