Een terugblik op 2017 en een vooruitblik op 2018

Goed 2018Wat is dit jaar snel gegaan! Ik weet nog heel goed dat ik eind 2016 allemaal bedacht wat ik in 2017 zou gaan doen. En nu is het al zo ver. Ik deel een terugblik met je, én een vooruitblik naar 2018!

2017 was een jaar met heel veel veranderingen. Er kwamen leuke nieuwe uitdagingen op mijn pad en ik nam afscheid van dingen waar ik lang bij betrokken ben geweest. Ik maakte mooie reizen, maar had ook te maken met een ontroostbaar verdriet.

Dat verdriet hing samen met een verlies waarvan je hoopt dat niemand het ooit meemaakt, namelijk het verlies van een kind. En zeker als het kind nog maar net een paar dagen oud is. Dit overkwam vrienden van mij. En ik kan je vertellen dat er niets erger is dan de machteloosheid die je voelt als je mensen niet kunt troosten.

Nieuw werk
Gelukkig bracht 2017 ook heel veel mooie dingen. Zoals gezonde kinderen bij andere vrienden. En een mooie nieuwe baan. Bij mijn werk kon ik begin 2017 doorstromen naar een functie waarbij ik veel meer met online en social media bezig ben. Een mooie aanvulling op wat ik in mijn vrije tijd doe met deze blog.

Overigens heb ik een journalistieke achtergrond, dit sluit ook goed aan op alle online uitingen waar ik me nu mee bezig hou. In 2018 hoop ik dit nog verder te kunnen professionaliseren. Want wat is er nu leuker dan creatief bezig te zijn en te doen wat je leuk vindt?

Van Vietnam naar Singapore
In maart reisden mijn lief en ik rond in Vietnam, over enkele weken gaan we naar Singapore en Thailand! Qua reizen heb ik deze 2 jaar dus niks te klagen. Ik bewaar ook goede herinneringen aan onze trip naar Parijs in juni 2017. Wat is dat een mooie stad!

En dan was er nog het afscheid van de dansgroep en het dansfestival waar ik jarenlang bij betrokken ben geweest. Dat was erg lastig, vooral omdat de rest zonder mij door moet. Maar het was goed zo. Ik heb er hele mooie (dans)herinneringen aan overgehouden.

Cursus fotografie
En wat ga ik in 2018 doen? In februari start ik met een fotocursus, zodat ik ein-de-lijk eens leer om mijn camera beter te gebruiken! Ik vind fotograferen heel erg leuk, maar ik ben niet heel erg technisch onderlegd. Dus een cursus is geen overbodige luxe. Als alles goed gaat wil ik daarna ook een spiegelreflexcamera kopen.

Verder wil ik in het najaar denk ik wel weer iets met dans gaan doen, maar dan moderne dans. En deze blog verder laten groeien, want 2017 was qua bezoekersaantallen al een veel beter jaar dan 2016. En ik heb echt superleuke samenwerkingen gehad en ook heel veel andere bloggers en vloggers leren kennen.

En, wat zijn jouw plannen voor 2018?

Foto: Pexels. 

5 gedachtes over “Een terugblik op 2017 en een vooruitblik op 2018

 1. Wat heb je een mooie creatieve plannen!

  Heftig om het verlies van een kindje van zo dichtbij te maken.
  Gelukkig heb je ook mooie dingen beleeft.

  Ik ga in 2018 mijn beginnende blog aanpassen naar wie ik ben. Ben zoekende naar de uitstraling die ik hierbij mooi vindt. Ben een beginneling dus is nogal een zoektocht naar alles maar ik vind het leuk en dat is belangrijkste.

  Ik hoop eindelijk (ben 45 jaar) mijn rijbewijs te halen.
  Heb gisteravond gelezen over een fotografie cursus en zo iets wil ik ook gaan doen. Heb een camera maar die ligt alleen maar stof te happen.

  Veel succes met al je plannen in 2018

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.