De leukste stedentrips voor 2018

SevillaHou jij van reizen? En als je reist, bezoek je dan graag steden of trek je liever de natuur in? Ik vind het leuk om beiden te doen, er zijn heel wat steden waar ik nog wel eens naartoe wil! Rome, Parijs, Berlijn, Istanbul, Barcelona… Te veel voor een korte bucket list.

Istanbul
Ik ben al meerdere keren in deze mooie Oosterse stad geweest, maar Istanbul verveelt nooit. Het lekkere eten, de mensen, de oude gebouwen, de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Wandelend langs de oevers van de Bosporus, vissers kijken op de Galatabrug. Istanbul has it!

Istanbul Aya Sofia

Barcelona
De Ramblas, het strand, de Sagrada Familia, Casa Milà, Casa Batlló, Park Guëll, tapas, zon… Volgens mij hoef ik niets meer te zeggen, Barcelona is gewoon top! Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar deze stad staat zeker nog op mijn lijstje.

Sevilla
Sevilla is ook zo’n leuke stad, ik schreef er al eerder een uitgebreide blog over. Een van mijn favoriete steden in Zuid-Europa. Het is er haast altijd lekker weer en de mix tussen Spaanse en Moorse invloeden geeft de stad een bijzondere atmosfeer. Als je er naartoe gaat moet je zeker een van de gratis city tours boeken en een Flamenco-voorstelling bezoeken.

Sevilla

Boedapest
Deze grande dame van Hongarije is zo’n stad waar je altijd al eens naartoe hebt gewild. Mooie oude gebouwen, de Donau. Kuuroorden, de koffiehuizen, het Sziget-festival en nog veel meer. En ook nog eens betaalbaar en nog niet al te toeristisch, wat wil je nog meer! Ook een plek waar ik nog niet ben geweest, maar wil graag nog eens een paar dagen door wil brengen.

Londen
Londen is en blijft een superleuke stad, ook al ben ik er al 3 keer geweest. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit in het Victoria& Albert Museum geweest en ook nog niet in de London Eye. En als ik er dan toch ben, dan wil ik de juwelen van de koninklijke familie nog wel een keer zien, die in de Tower of London worden bewaard. En natuurlijk scones eten tijdens een high tea.

London Eye

Rome
De oude Italiaanse stad moet je eens in je leven hebben gezien. Er zijn zoveel oude meesterwerken te zien, zulke mooie kathedralen en kerken… Er is geen stukje in de stad dat geen eeuwenoude historie herbergt. En het eten is er natuurlijk ook fantastisch. Wat ik alleen wel jammer vind is dat het zo verschrikkelijk toeristisch is, volgens mij is er het alleen in de winter rustig.

Krakau
Deze mooie Poolse stad bezocht ik begin 2016 en ik was op slag verliefd. Krakau is nog niet door de grote massa ontdekt en is ook nog eens heel betaalbaar! De oude Joodse wijk is nu ingenomen door de hipsters en je vindt er geweldige hotspots voor een lunch of cocktail. Lees ook de eerdere blog die ik over deze geweldig stad schreef!
Krakau

Berlijn
Als je van creatieve hotspots houdt mag ook Berlijn niet op je lijstje ontbreken. Heel dichtbij: met de bus, trein, auto of het vliegtuig ben je er zo. Het is er wel toeristischer geworden, maar de massa’s zijn ook nog wel te ontwijken. Ga naar het voormalige centrum van Berlijn, (in Oost-Berlijn), bezoek de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie. En geniet van alle alternatieve café’s  en winkeltjes bij de Hackesche höfe.

Naar welke stad zou jij op citytrip willen?

Foto’s: By Françoise Blog. 

Een gedachte over “De leukste stedentrips voor 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.