Haal de lente in huis!

lente tulpenNu de feestdagen alweer een tijdje achter ons liggen begin ik lentekriebels te krijgen. Heb jij dat ook? Dan heb ik een paar makkelijke tips voor je om op en budgetmanier die winterblues te verslaan!

De winter duurt mij altijd veel te lang, na de kerst mag het van mij altijd meteen lente worden. Maar helaas is de winter dan pas net begonnen en duurt het voor mijn gevoel nog maanden voordat het eerste blote been zich weer kan laten zien.

Ik probeer daarom altijd een beetje lente in huis te halen. Dat kan op verschillende manieren.

1. Koop een bos bloemen

Echt, doe dat maar eens. Er is niks leukers dan een frisse bos bloemen op tafel. Zelfs toen ik nog studeerde kocht ik al zo nu en dan bloemen. Al haalde ik die wel bij goedkope adresjes. Tulpen zijn mijn favoriet, maar met een bosje ranonkels is mijn dag ook snel goed.

Tulpen in huis

2. Ga wandelen

Wandelen? Ja, wandelen. In de winter zitten we heel veel binnen, daardoor krijgen we eigenlijk te weinig (zon)licht. Is het een mooie dag, dan is het dus verstandig om naar buiten te gaan. Wedden dat je je daarna een stuk lekkerder voelt?

3. Koop een plant

Planten zuiveren de lucht en in de winter is dat wel lekker. Het staat ook nog eens gezellig en het hoeft écht niet duur te zijn. Bij een tuincentrum verkopen ze planten in alle maten. En als je geluk hebt kun je ze ook nog stekken en met je vriendinnen ruilen.

4. Plan een beautydag in

Last van een schrale huid en pluishaar? Plan dan een dagje home-spa in en je voelt je ook al een stuk lekkerder. Meteen een mooi moment om eens een nieuw haarmasker uit te proberen of om je benen weer eens lekker te scrubben.

Meraki

5. Restyle je (woon)kamer

Een fris kleurtje op de muur, alles op een andere plek. Je kunt een kamer er heel anders uit laten zien door met je spullen te schuiven of van kleur te veranderen. De H&M heeft bijvoorbeeld hele betaalbare accessoires, plaids en kussenhoesjes om een ruimte te pimpen. Doe ik stiekem best vaak.

6. Sport jezelf vrolijk

Door te sporten maak je endorfine, adrenaline, testosteron en serotine aan. Endorfine werkt rustgevend en vermindert sombere gevoelens. Adrenaline heeft hetzelfde effect, evenals testosteron en serotine. En het is beter voor je figuur, dus wat wil je nog meer?

Wat is jouw tip om winterblues tegen te gaan?

Foto’s: By Françoise Blog. 

4 gedachtes over “Haal de lente in huis!

  1. Fijne toepasbare tips weer! Ik heb na de kerst ook meteen bloemen gekocht voor op tafel en ik heb narcissen en irissen gekregen die nu super mooi uitkomen. Wat mij ook helpt, is het huis goed schoonmaken, soort vroege voorjaarsschoonmaak. En zorgen voor voldoende licht in huis, zowel door de gordijnen open te doen als lampen/kaarsen aan.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.