‘Capture your style’ met Aimee Song

Capture your style‘Transform your Instagram photos, showcase your life and build the ultimate platform’. Dat is de omschrijving van ‘Capture your style’, het boek van influencer Aimee Song. Voor mij is het door de persoonlijke voorbeelden en verhalen echt een must read!

Heb je weleens van Aimee Song gehoord? Deze Amerikaans-Koreaanse, op Instagram beter bekend als Song of style, heeft miljoenen volgers en zat afgelopen fashion weeks front row naast Anna Wintour en andere groten der aarde.

‘Leuk voor haar,’ zul je nu wel denken, ‘maar wat heb ik daar aan?’ Best wel veel. Want deze influencer heeft een superleuk en interessant boek geschreven dat ik graag met je deel.

‘Capture your style’

Ik weet dat er in de afgelopen 2 jaar heel wat boeken over social media en Instagram zijn verschenen. Van influencers, maar ook van niet-influencers. Goede boeken, zoals ‘Lees dit als je beroemd wilt worden op Instagram‘, maar ook minder geweldige boeken (ik zal geen namen noemen).

‘Capture your style’, van Aimee Song is echter elke euro waard. Ten eerste omdat het erg uitgebreid is. Ik lees snel, dus de meeste ‘must have style guides’ heb ik zo uit. Echter niet dit boek. Wellicht omdat het in het Engels is geschreven, maar vooral vanwege de geweldige  inhoud.

Capture your style Aimee Song

Opbouw boek

Het boek is opgedeeld in 5 hoofdstukken, ‘The ins & outs of Instagram’, ‘Capture your style’, ‘Become a storyteller’, ‘Find & grow your audience’ en ‘Instagold’. Het eerste hoofdstuk bevat onder andere een camera-101, hoe je het beste een naam kunt kiezen voor je Instagram-account of blog en hoe je uiteindelijk tot een supermooie grid komt.

Wat mij al meteen vanaf het eerste hoofdstuk aansprak, is dat Aimee veel voorbeelden van haar eigen account gebruikt en ook het ‘hoe en waarom’ uitlegt. Aan het eind van elk hoofdstuk geeft ze de lezer vervolgens een opdracht om zelf aan de slag te gaan. Superleuk!

Foto’s en de verhalen erachter

In het tweede hoofdstuk gaat de schrijfster dieper in op het onderwerp fotobewerking. Wat maakt een foto beter en welke editing tools kun je hiervoor gebruiken? Het leuke is dat ook hier weer veel persoonlijke voorbeelden worden gebruikt.

Hierdoor zie je de foto veranderen, waardoor je meteen beseft dat ook de beste Instagrammer soms best wel wat moet doen om een beeld goed te krijgen. Daarnaast vertelt ze ook bij verschillende foto’s het verhaal erachter.

Review Capture your style

Wat is jouw verhaal?

Volgens Aimee is storytelling een belangrijk onderdeel van je Instagram-strategie. Je kunt hiermee een heel verhaal vertellen, zoals een trip naar de zon of een sneeuwvakantie. Deel niet slechts 1 foto, maar neem je lezer mee in jouw verhaal. Leuke trucjes, zoals spelen met perspectief, vormen hier een mooie aanvulling op.

Omdat dit deel van het boek niet specifiek over alleen Instagram gaat, spreekt het denk ik veel mensen aan. Hoofdstuk 4 en 5 zijn wat meer op social media gericht, al bevatten deze pagina’s ook weer veel mooie foto’s en persoonlijke verhalen en voorbeelden.

Een echte blijver

Door de gelaagdheid is het boek op verschillende manieren te lezen, het is maar net waar je op dat moment interesse in hebt. Dat maakt ‘Capture your style’ voor mij een echte blijver. Ik zie mijzelf er over een jaar ook nog wel in bladeren.

Ik ben benieuwd of jij het boek zou kopen!

Foto’s: By Françoise Blog. 

11 gedachtes over “‘Capture your style’ met Aimee Song

 1. Ik vind het een GE-WEL-DIG boek!
  heel veel tips en tricks en prachtig opgebouwd.
  ik heb het ondertussen al 2 keer volledig gelezen en haar persoonlijke verhalen blijven me inspireren!
  Yup, ik ben fan!

  liefs

  Annelies

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.