Review matte silk effect lip duo

Artist liquid matte versus matte silk effect lip duoHeb jij een favo lippenstift of lipgloss? En zo ja, kies je dan voor een matte of glossy finish? Ik hou van mat, en dan het liefst ook nog long lasting. Afgelopen maand probeerde ik 2 nieuwe producten uit van de merken Make up Forever en Make-up Studio.

Artist liquid matte van Make up Forever is te koop in 15 verschillende kleuren. Officieel is het een lippenstift die je als een lipgloss aanbrengt. Door de speciale formule droogt het product mat op en is long lasting.

Zelf zegt het merk hierover:  ‘this is a ultra-matte liquid lipstick that allows professional makeup artists and makeup enthusiasts to create bold expressions of color. Its transfer-proof formula offers a strong color impact for 20-hour lasting and, thanks to the perfect mix of nurturing blend of avocado oil and glycerin, it provides a soft and buttery texture for a continuous comfort.’

Mauvy pink en Deep red

Hoewel je producten van Make up Forever ook via de webshop van onder andere Sephora kunt bestellen, koos ik ervoor om naar de winkel in Amsterdam te gaan. Ik kocht er de 403 (Deep red) en de 205 (Mauvy pink). Op de foto hieronder zijn dat de eerste rode en de eerste roze kleur.

Artist liquid matte versus matte silk effect lip duo 3

De volgende dag nam ik meteen de proef op de som. Hoe zou de Mauvy pink zich houden tijdens de lunch, een drankje en een gezond tussendoortje? Boven verwachting goed, kan ik wel zeggen. Aan het eind van de dag had ik nog steeds een mooi kleurtje op mijn lippen en hoefde ik alleen de binnenkant maar een klein beetje bij te werken. Top!

Velvet mauve en Sincerely red

Make-up Studio lanceerde begin dit jaar de Matte silk effect lip duo. Dit is een lipgloss met een matte finish. Ik kocht hier ook 2 kleuren van; de Velvet  mauve en de Sincerely red. Een beetje in dezelfde kleurfamilie dus als de producten van Make up Forever. Bij deze lipgloss werkt het iets anders: je brengt eerst de kleur aan en eindigt met een matte finish.

Het merk zegt hier zelf over: ‘De ultra-gepigmenteerde formule brengt aan als een gloss en droogt op naar een ultramatte finish. Je hebt maar een laagje nodig voor een perfect mat effect. De formule van de liquid lipstick bevat granaatappel-extract, dat de lippen intens voedt en verzorgt.’

Artist liquid matte versus matte silk effect lip duo 2

Eindoordeel

Was ik onder de indruk van dit nieuwe product? Niet echt, helaas… De kleuren van de Matte silk effect lip duo zijn zeker mooi. Maar aanbrengen is lastiger dan de Artist liquid matte en hij houdt ook veel minder lang. En wat ik nog erger vind is dat de Matte silk effect lip duo niet echt goed intrekt en blijft afgeven.

Voor mij echt een ‘no no’, ik hou het dus bij de Artist liquid matte.

Foto’s: By Françoise Blog. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.