5 leuke stedentrips in Nederland

leuke stedentrip ZwolleMet de lente in het land en de zomer in aantocht heb ik weer heel veel zin om er lekker op uit te trekken! Ik ga vaak naar het buitenland voor een stedentrip, maar dit jaar wil ik ook wat dichter bij huis blijven. En er zijn 5 steden die zeker op mijn lijstje staan.

Woonwinkelen in Arnhem

Arnhem is zo’n stad waar ik eigenlijk te weinig kom. Het is eigenlijk net iets te ver, vandaar dat ik er eerder voor kies om naar Utrecht te gaan. Maar deze stad heeft echt enorm mooie winkels! Vooral op het gebied van wonen is er veel leuks te vinden.

Mijn favorieten zijn de (hele grote winkel van) Sissy Boy, Yaya (ook in Antwerpen te vinden) en Loft. En mocht je van design houden, dan is Meijer+Floor een geweldig adres.Loft Arnhem

Uitwaaien in Groningen

Iets verder weg, maar zeker de moeite waard is de stad Groningen. Die Martinitoren wil ik zeker nog eens beklimmen, en leuke restaurantjes en winkeltjes heeft Groningen ook genoeg. 2 adresjes waar ik zeker wil kijken zijn Anat (Verlengde Grachtstraat) en Spaak (Oude Boteringestraat).

De eerste richt zich op vegans, met ontbijt en lunch, in een serene maar toch gezellige omgeving. En bij Spaak kun je naast heerlijk eten ook terecht voor een fiets, in de fietshandel onder hetzelfde dak. Handig!

Brownies eten in Zwolle

Zwolle bezocht ik het afgelopen jaar al eens. Een stad met een mooi oud centrum. Winkels die mij toen opvielen waren conceptstore Studio Hûs en Moonloft. Beide zaken verkopen superleuke woonspullen en sieraden (Moonloft).Brownies en DownieSAndere plekjes waar ik graag weer naartoe zou willen zijn Brownies & downieS en Kootur X Minimum. Genoeg te doen dus!

Borrelen met uitzicht in Rotterdam

Rotterdam ligt bij mij om de hoek, maar eigenlijk kom ik er echt te weinig. En dat is jammer, want deze stad heeft zoveel leuks te bieden! Zoals lekker eten in de Markthal of bootjes kijken in de oude haven.

2 adresjes waar je mij deze zomer zeker gaat vinden zijn Aloha en Restaurant De Jong. Aloha bevindt zich op de Maasboulevard en zit in wat ooit tropisch zwemparadijs Tropicana was. Borrelen doe je op de bodem van het binnenbad en op andere plekken heb je supermooi uitzicht over de Maas. Restaurant De Jong zit ook op een bijzondere plek: onder een van de bogen van de oude Hofpleinlijn.

Oriëntaalse sferen opzoeken in Haarlem

In Haarlem heb je heel wat leuke straatjes om doorheen te dwalen. Een van mijn favoriete winkels in deze stad is Ottomania aan de Warmoesstraat, met producten uit het voormalige Ottomaanse rijk (Turkije en Syrië).Ottomania HaarlemEen andere gezellige winkelstraat is de Kleine Houtstraat, in 2009 verkozen tot Beste Winkelstraat van Nederland. Number Nine, Minguz en MICA Coffe Bar zijn adres waar ik zeker even naar binnen wil.

Welke stad of steden in Nederland wil jij dit jaar bezoeken?

Foto’s: By Françoise Blog.  

6 gedachtes over “5 leuke stedentrips in Nederland

  1. Leuk dat je ook Groningen wilt bezoeken! Ik vind het een super toffe stad, ook om te wonen 🙂 Bij Anat kun je idd heerlijk plantaardig eten en drinken en t zit aan het Noorderplantsoen. Dat is op zich al een super fijn plekje. Veel plezier alvast in de stad!

    Geliked door 1 persoon

      1. Het hangt er erg van af wat je leuk vindt. Zelf vind ik de Prinsentuin in de zomer heel tof. En Kokotoko vind ik een hele toffe winkel. Lekker (vegan) eten kan bij Pernikkel etc etc 🙂

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.