Beter fotograferen met Snap!

Beter fotograferen smartphone snapOok als je geen dure camera hebt, kun je best mooie foto’s maken. Het is makkelijk, snel en het valt ook niet al te veel op. Wil je hier meer over weten, dan is er Snap!. Een superleuk boek met handige tips & trucs.

Snap!, fotograferen met je smartphone, is het 2e boek van Anki van Wijnen. Bekend van de blog Zilverblauw en auteur van Shoot! Omdat dit eerste boek enorm goed aansloeg, besloot ze de ‘familie’ uit te breiden.

Met je telefoon

De familie werd uitgebreid met een boek dat zich speciaal richt op het fotograferen met je smartphone. Mobiele telefoons hebben tegenwoordig steeds meer mogelijkheden, én betere camera’s. Ook niet onbelangrijk.

Snap! kent net als Shoot! een goede opbouw: Anki begint met de basis, gaat daarna door op de compositie van foto’s en geeft de lezer creatieve tips & tricks. Hierna volgen nog hoofdstukken met een stukje uitleg over de techniek, fotobewerking en stijl & concept.

Snap!

Volgens Anki begint het echter allemaal met kijken. Je kunt nog zo’n dure camera hebben, maar als je een beeld niet ziet ben je nergens. En als je fotografeert, verander dan eens van perspectief! Ook dit kan enorm leuke foto’s opleveren.

Close-ups

Wat vooral makkelijk te doen is met een smartphone, is een close-up maken. De camera stelt dit al vanzelf voor je in zodra je op je scherm een onderdeel selecteert. Superhandig! Ik gebruik deze optie zelf ook wel eens als ik foto’s maak voor By Françoise Blog.

Een voordeel van foto’s maken met je telefoon is dat je er ook handige nabewerkingsapps op kunt zetten. Zoals Afterlight, Lightroom of Blend Master. Of je kunt experimenteren met bijvoorbeeld Pic Collage of A Beautiful mess.

Snap! regel van derden

Het leuke is dat achterin het boek ook voorbeelden staan van voor- en na-foto’s. Plus de toegepaste bewerkingen, zodat je zelf kunt ervaren wat een beetje klussen al dan niet voor je foto kan betekenen.

Wel of niet kopen?

En dan het eindoordeel. Is het aan te raden om Snap! te kopen? Ja. Als je op zoek bent naar een leuk boekje om makkelijk foto’s te maken en bewerken. Of als je inspiratie op wil doen.

Ik zou het echter niet aanschaffen als je nu al weet dat je gaat investeren in een wat duurdere camera. In dat geval is het eerste boek, Shoot!, eerder een aanrader. De basis is hetzelfde, maar het is meer toegespitst op fotografie met een camera.

En dan is er nog het dingetje met de cover. Shoot! heeft een harde kaft, bij Snap! is voor een goedkopere, dunnere omslag gekozen. Wat mij betreft het enige echte minpunt aan dit boek.

Foto’s: By Françoise Blog.

3 gedachtes over “Beter fotograferen met Snap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.