Juni: mijn maand in foto’s

Lissabon gele tramHoe was jouw maand? Ik ging in juni onder andere op vakantie naar Portugal. In de alweer 2e aflevering van de rubriek ‘Mijn maand in foto’s’ neem ik je mee naar Lissabon en Sintra.

Na mei kwam een mooie juni-maand met ook weer veel leuke dingen. Ik had een personeelsdag in Rotterdam, heb bijgepraat met vrienden en genoot van een superleuke vakantie in Portugal!

Op naar Portugal

Eigenlijk zouden B. en ik in juni naar Oostenrijk gaan voor een sportieve vakantie, maar het weer was zo slecht dat we 3 dagen van tevoren besloten om te annuleren. Omdat we met de auto zouden gaan, hoefden we gelukkig alleen het huisje af te zeggen.

Omdat het weer in heel Europa slecht was, gingen we op zoek naar een leuke bestemming met goed weer. Het werd Portugal. We besloten op Faro te vliegen en daar een auto te huren. Vanuit het zuiden trokken we door naar boven; op naar Lissabon.Bloesem Lissabon

Bloesem en trams

We waren precies op het juiste moment in Lissabon en konden nog net de mooie paarse bloesem zien die overal in de stad terug komt. Welke boom het precies is moet ik nog eens uitzoeken, maar het was zeker fotogeniek!

In Lissabon hebben we 2 dagen rondgewandeld, dingen bezocht en vooral lekker gegeten en gedronken. Hierover later meer! Ik deel eerst nog wat foto’s met jullie.Tegels in LissabonPortret Lissabon

Graffiti in Lissabon

Wel een nadeel aan Lissabon is de toch wel behoorlijke hoeveelheid graffiti. Het geeft de stad een rauw tintje. Ik vond het persoonlijk een beetje zonde van al die mooie gebouwen! Ook trams ontkwamen er niet aan.Tram Lissabon graffitiMaar gelukkig maakten alle mooie tegels het weer een beetje goed. Plus het uitzicht!Uitzicht Lissabon

Paleizen in Sintra

Omdat we een huurauto hadden, konden we ook makkelijk een dagje naar Sintra. Dit ligt aan de kust en ligt vol met mooie zomerpaleizen, onder andere van de koningen van Portugal. Het bekendste is het gele Palácio Nacional da Pena.Palácio Nacional da PenaUiteraard brachten we dit kasteel een bezoekje. Het is haast een kasteel uit de Efteling en trekt ongeveer net zoveel bezoekers. Leuk om een keer te hebben gezien, maar wij vonden het minder bekende Palácio de Monserrate interessanter en mooier.Palacio de Monserrate

Naar de Westkust

Het laatste wat we bezochten was het meest Westelijke puntje van Europa: Cabo da Roca. Vooral erg winderig, maar wel heel mooi!Westkust PortugalFoto’s: By Francoise Blog.

4 gedachtes over “Juni: mijn maand in foto’s

  1. Is dat niet ‘Mannentrouw’, Plumbago, die boom? Ben vorig jaar ook in Lissabon en Sintra geweest (en langs de kust): wat is het prachtig. Lissabon heeft me ook heel erg verrast.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.