Op ontdekkingstrip in supergezellig Arnhem

Terras De Groen ArnhemDe zomer is voor mij altijd een periode om er lekker op uit te gaan. Half juli bezocht ik met 2 andere bloggers Arnhem, echt een supertoffe stad! Ik deel mijn hotspots met je.

Ben je wel eens in Arnhem geweest? Toen ik er vorig jaar voor een (woon)bloggersmeeting kwam, wist ik al dat ik er zeker nog eens terug wilde komen. Zaterdag 21 juli was het zo ver: samen met Evelyne van Travelgloss en Mieke van Mieks Mind bezocht ik de stad opnieuw.

Winkelen in Arnhem

Leuk winkelen kun je zeker in Arnhem. Of je nu van kleding of interieurspullen houdt, Arnhem heeft het allemaal. Een aanrader is de mooie grote winkel van Sissy Boy (Koningstraat 13). Sissy Boy ArnhemEen andere aanrader is YaYa (ook in de Koningstraat). Ze verkopen ook kleding en leuke woonaccessoires.YaYa Arnhem

Loft Arnhem

En voor nog meer mooie interieurspullen moet je zeker Meijer & Floor bezoeken (Koningstraat 31). Of Loft (Weverstraat 39). Hier vind je meubels, kleding en leuke hebbedingetjes. Loft Arnhem interieurwinkelOverzichtsfoto Loft

Strike a pose

Een mooie portretfoto op zijn tijd is uiteraard nooit verkeerd. Dus wat doe je als je met 2 medebloggers op pad bent? Juist. Dan maak je van de gelegenheid gebruik en laat je je op de leukste plekjes fotograferen!buitenzijde LoftWe lieten binnen op de trap van Loft ook een groepsfoto maken. Van links naar rechts zie je Mieke, Evelyne en mijzelf.Groepsfoto Loft

Op grote hoogte in Arnhem

Heb je genoeg gewinkeld, bezoek dan de Eusebiuskerk. Hier kun je voor 7,50 euro met de lift omhoog. Vanuit de toren heb je een geweldig uitzicht over de stad, in een soort van glazen bouwwerk dat aan de toren hangt.Uitzichtpunt Eusebius kerk Arnhem Niet echt geschikt voor mensen met hoogtevrees. Maar man, man, man… wat heb je hier een geweldig uitzicht over de stad! En uiteraard levert het ook hele leuke foto’s op.

Lunchen bij Dudok

Lunchen deden wat dichter bij de grond, namelijk bij Dudok (Koningstraat 40). Deze vestiging bevindt zich in een oud bankgebouw en heeft een mooie en gezellige binnentuin. Binnentuin Dudok ArnhemUiteraard was ook het eten heerlijk. Ik had een special edition van de Dudok club sandwich, met ham en mozarella.Lunch Dudok ArnhemEen andere leuke plek om te zitten is De Groen (zie de openingsfoto). Dit is niet alleen een café, maar ook een expositieruimte met telkens wisselende tentoonstellingen (Weverstraat 40).

Borrelen bij Dak5

Als je na het mooie uitzicht over de stad in de Eusebiuskerk nog wat langer op grote hoogte wilt blijven, dan kun je gezellig borrelen bij Dak5 (Kortestraat 16). Om deze leuke hotspot te bereiken, klim je (of pak je de lift) omhoog in de bibliotheek. Dak5 ArnhemDe cocktails zijn er goddelijk, evenals de lekkere hapjes.Bar Dak5 Arnhem

Olala Chocola

Wil je nog wat lekkers voor onderweg meenemen? Of voor het thuisfront? Ga dan langs bij Olala Chocola (Rijnstraat 58).

Ik nam een doosje bonbons mee, met vullingen van karamel-zeezout, pistache en kokos. Alleen al hiervoor wil ik zeker nog eens terug naar Arnhem.Olala Chocola ArnhemBen jij wel eens in Arnhem geweest? Of wil je er na het lezen van deze review graag eens naartoe? Ik ben benieuwd!

Foto’s: By Françoise Blog.

16 gedachtes over “Op ontdekkingstrip in supergezellig Arnhem

 1. Wel, wij wonen in België, dicht bij de grens met Nederland. We brengen het meeste van onze vrije tijd door in Nederland, een aantal steden kennen we als onze broekzak, sommige sloegen ons tegen.
  Dankzij jouw blog gaan we Arnhem

  Geliked door 1 persoon

   1. ikzelf ben dol op het tentje Mams voor lekkere taart en koffie en voor te borrelen vind ik stan&co super gezellig. Rozet is een ontzettend mooi gebouw en als je ergens niet te lastig wilt avondeten is Iveau echt een aanrader 🙂 Xx

    Geliked door 1 persoon

 2. Leuke tips, dankjewel! Ik ben naar Arnhem maar een paar keer geweest en heel saai naar de Primark dus ik ga zeker nog een keer en deze keer sla ik de Primark over 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.