Creatief fotograferen met de Lensball

Lensball LissabonHeb je weleens van een lensball gehoord? Ik kwam dit fascinerende fenomeen een tijdje geleden tegen via Instagram en was meteen verkocht!

Fotograferen door bijvoorbeeld een wijnglas geeft interessant beeld, dat was al bekend. Maar er is nu een makkelijker en leukere manier om hetzelfde effect te bereiken. Namelijk met een Lensball.

Via Instagram kwam ik een tijdje geleden het account van Lensball tegen. Dit zijn kristallen ballen waarmee je hele de wereld ondersteboven kunt fotograferen.

Creatiever fotograferen

Lensball zelf zegt het volgende over zijn product: ‘ People photograph and share more and more of their life. Because so many people share so much content, it’s sometimes hard to not be boring. The camera only points one way, but often it’s the whole experience you want to capture.’ Ervaringen Lensball  ‘It’s so easy to take your phone out, point it in the best direction and shoot, but with Lensball you need to go out there, find beautiful environments, and get creative. We love creative photography, and seeing more and more people use our tool to get creative is an amazing experience.’

Oppassen met zon

Dat vond ik zo goed klinken dat ik de kleine variant van de Lensball (29,95  dollar, dat is ongeveer 26 euro) bestelde. 2 weken later werd hij per post bezorgd in een stevige doos, inclusief beschermhoesje.

Dat beschermhoesje is ook wel belangrijk; met de lensball werkt namelijk als een soort prisma. Een beetje scherpe voorjaarszon kan al snel te veel zijn, is mijn ervaring.

Ervaringen met de Lensball

En hoe beviel het om met de Lensball te fotograferen? Dat ging eigenlijk al snel best goed! In het begin vond ik het vooral lastig om mijn handen goed te houden, of om een mooi vlak plekje te vinden.Lensball SintraOok was het even een zoektocht naar een mooie afstand tot het object. En wat mijn camera en telefoon aan konden qua scherpte-diepte (ook wel bekend onder de naam Bokeh).

Nadenken over beeld

Ik nam de Lensball mee naar Portugal en later ook nog tijdens een dagje wandelen in de Brabantse bossen. Dat ging goed, al ben ik wel blij dat ik de pocket-site heb gekocht. Want hij weegt wel wat.

En dan de belangrijkste vraag: ben ik er creatiever door gaan fotograferen? Ja, ik denk het wel. Ik ging meer nadenken over het beeld, en hoe ik hier de Lensball voor in kon zetten. Dat lukt steeds beter, wie weet word ik nog wel eens een pro…Ervaringen Lensball bosFoto’s: By Françoise Blog. 

13 gedachtes over “Creatief fotograferen met de Lensball

  1. Leuk dat het zo goed lukt! Ik vind het soms nog wel lastig. Maar ik blijf oefenen 🙂 ken je de speciale Facebook groep? Die tips vind ik vaak ook wel nuttig. En inderdaad, als de zon erop staat, is ‘ie eigenlijk niet vast te houden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.