Mijn woonsmaak door de jaren heen

In de afgelopen jaren heb ik in zo’n 6 verschillende huizen gewoond. Eerst in studentenhuizen, later op mijzelf. Soms kon ik de kleuren zelf bepalen, in andere gevallen was dat wat minder het geval.

In mijn eerste echte studentenkamer werd heel wat tijd en moeite gestoken. Mijn moeder naaide gordijnen en we gingen langs Ikea voor onder andere servies, een kast en een bureau. En de muren werden behangen. De ene helft werd geel, de andere helft bruin. Want dat was toen mode.

Na een jaar of 3 werd studentenhuis 1 ingeruild voor studentenhuis 2. Aan deze nieuwe stek viel niet veel te doen. Dus bleef de ene muur rood en de rest wit.

Na mijn studie kreeg ik een baan in een andere stad. En weer volgde er een huis met kamers en een gedeelde keuken en badkamer. Same shit, different city. Ook hier deed ik niks aan de muren, al moesten er vanwege de hoge ramen wel nieuwe gordijnen komen.

Turquoise en zilver

Na 3 jaar wachten volgde eindelijk een eigen appartement. Best wel een verademing na ruim 9 jaar ‘op kamers’ wonen. Eindelijk had ik een eigen badkamer, keuken, en een aparte slaapkamer. Wat was ik blij!MauritskadeGelukkig lagen er al wel vloeren, maar de muren konden nog wel een likje verf gebruiken. In de woonkamer schilderde ik een turquoise vlak met 2 zilveren strepen. In de keuken kwam dezelfde kleur terug.

Neutrale kleuren

Vanwege de liefde woonde ik hier niet heel lang. Na ongeveer een jaar trok ik in bij mijn lief. De basis van dit jarendertigbovenhuis dat hij net had gekocht was prima, maar de gebruikte kleuren waren hysterisch te noemen. Geel, roze, paars, terracotta rood, blauw en donkergrijs. Tijd dus voor een serieuze make under.Huis voor verbouwingEen likje verf maakte de woonkamer een stuk rustiger. Van Duvenvoordelaan Alle authentieke details maakten het een supergezellig huis. We hebben er dan ook met veel plezier gewoond. Maar op een gegeven moment begon het te kriebelen. Een oud huis heeft veel onderhoud nodig, daarnaast wilden we graag een huis met een tuin.

Een nieuw avontuur

Samen kochten we een ander huis. Omdat de verkopers er 30 jaar hadden gewoond, was alles nogal gedateerd. Er kwamen nieuwe vloeren, kozijnen werden wit geschilderd en alles werd gestuckt.

Onze woonsmaak was inmiddels ook weer wat veranderd. We zijn vooral in de woonkamer voor wat heftiger kleuren gegaan.woonkamer voor Onze woonkamer voor en na de verbouwing. De rest van de muren is neutraler van kleur.

Ook de zolder was wel toe aan een make-over. Na 30 jaar hetzelfde behang was het tijd voor wat nieuws.Zolder voor de verbouwing

Ik ben heel erg benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen, na zoveel veranderende stijlen en woonsituaties! Heb jij ooit grote veranderingen gehad in je woonsmaak of ben je veel verhuisd?

Foto’s: By Françoise Blog.

6 gedachtes over “Mijn woonsmaak door de jaren heen

  1. Wauw wat knus ziet er super gezzellig uit en die kleur blauw wauw. Wij wilden ook een blauw kleurtje op de muur doen ..zagen dat donker blauw momenteel ook echt een woon trend is.

    Lastig kiezen soms maar goed van flexa en histor heb ik al een paar hele mooie kleurtjes gezien.
    Neem gerust een kijkje op mijn pagina veel leuke blogs.liefs

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.