6 dingen die ik leuk vind aan Thailand

Thailand Koh LantaEigenlijk is dit een verkapte liefdesbrief. Een liefdesbrief aan Thailand. Want als er een land is dat de afgelopen jaren mijn hart heeft gestolen, dan is het Thailand wel. De stranden, de mensen, het eten en de natuur.

Inmiddels ben ik 2 keer in Thailand geweest. De eerste keer bezocht ik het noorden, zoals Ayutthaya, Chiang Mai en Chiang Rai. Tijdens het tweede bezoek, begin dit jaar, kwam vooral het zuiden aan bod. Ik vind het land om meerdere redenen leuk.

1. Vanwege de mensen

De Thai houden niet van ruzie maken. Als Westerling is dat even wennen. Schreeuwen of boos worden heeft totaal geen zin, het wordt zelfs als gezichtsverlies gezien. Persoonlijk vind ik dit wel fijn. Je wordt er een stuk hoffelijker van.

2. Vanwege de mooie stranden

Thailand staat natuurlijk ook bekend om zijn mooie stranden. Hoewel sommige inmiddels wel erg druk en toeristisch zijn geworden, zijn er zeker nog wel mooie plekjes te vinden.resort ThailandEn wat ik zelf ook superleuk vind, zijn de mooie resorts. Vaak met een supermooie tuin en – als je geluk hebt – een huisaltaar.

3. Vanwege de streetfoodcultuur

In sommige landen kan het best een uitdaging zijn om ergens normaal te kunnen eten. Hoe anders is het in Thailand! Bezoek een gemiddelde markt en het water loopt je in de mond.

Het fruit ziet er heerlijk uit, de straten zijn schoon en overal kun je met een gerust hart street food bestellen.eten ThailandWat ik er ook zo gezellig aan vind is dat de straten daardoor altijd aardig vol met mensen zijn. Er is altijd wel wat te beleven.

4. Vanwege de vele mooie tempels

Thailand staat ook zeker bekend om de vele mooie tempels. Zelf vind ik de bekende tempels in Bangkok geweldig om te bezoeken, maar ook die in Ayutthaya vond ik erg mooi. Ze zijn ook allemaal behoorlijk verschillend qua architectuur.tempel Ayutthaya

5. Vanwege hun liefde voor planten en bloemen

Overal in Thailand kun je de liefde voor de natuur terugzien. Zelfs op kleine treinstationnetjes staan nog minimoestuinen en hele verzamelingen met orchideeën.planten tempel

6. Vanwege die massages

Na een goede Thaise massage wil je nooit meer anders. Er komt soms best wat kracht bij te pas, maar wel op zo’n manier dat je je daarna altijd losser en relaxter voelt.

Heb jij een favoriet vakantieland of een favoriete bestemming?

Foto’s: By Françoise Blog.

8 gedachtes over “6 dingen die ik leuk vind aan Thailand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.