De leukste hotspots rondom de Denneweg in Den Haag

Buitenzijde Walter BenedictDen Haag is een van mijn favoriete steden in Nederland. Je hebt er cultuur, lekker eten en superleuke winkels. En ik ben niet de enige: Time to Momo koos de stad uit als ‘ Binnenstad van de maand november’!

‘Oh oh Den Haag. Mooie stad achter de duinen. De Schilderswijk, de Lange Poten en het Plein.’ De Hofstad kent heel wat mooie plekjes. Dat vond Time to Momo ook; ze kozen Den Haag uit als ‘Binnenstad van de maand november’.

Omdat er echt heel veel leuke adresjes zijn te delen, heb ik het opgeknipt. In mijn blog van vorige week kwamen enkele hotspots rondom het Noordeinde aan bod, deze keer deel ik ‘ the places tot be’  rondom het Lange Voorhout en de Denneweg met jullie.

Escher in het Paleis

Tot aan de Eerste Wereldoorlog woonde het hof rondom de Lange Vijverberg, het Lange en Korte Voorhout, grenzend aan het Noordeinde. Na haar aftreden wilde koningin-moeder Emma een oogje in het zeil houden. Vanuit Lange Voorhout 74 – haar winterpaleis – had ze goed zicht op iedereen die haar dochter Wilhelmina bezocht.Escher in het PaleisTegenwoordig is in dit mooie pand Escher in het Paleis gevestigd. In elke kamer is op grote raamschermen te zien hoe het paleis er in de tijd van koningin-moeder Emma uit zag.

Coffelicious

Wil je de statige stijl van het paleis vasthouden, ga dan koffiedrinken bij Coffelicious (Lange Voorhout 58B). Het interieur doet recht aan het mooie pand, maar dan wel op een frisse manier. De vijfde vestiging van dit in Dordrecht begonnen familiebedrijf is sinds 1 november open.Coffeelicious Den HaagJe kunt hier uiteraard ook terecht voor een heerlijk ontbijt, een overheerlijk stuk taart of een leuke lunch.

 Hotel des Indes

Niet opgenomen in de route, maar zeker wel een bezoekje waard, is Hotel des Indes. Het stadspaleis is in 1858 gebouwd voor Thierry baron van Brienen van de Groote Lindt. De baron wilde een paleis hebben in het Haagse om daar grote feesten te kunnen geven. Hotel des Indes Den HaagNa het overlijden van de baron in 1863 kwam het in het bezit van zijn zoon Arnold, maar 4 jaar later werd het pand verkocht en omgebouwd tot hotel. Hotel des Indes heeft een klassieke stijl , maar dat past ook wel bij een stad als Den Haag. Loop er zeker even naar binnen! En mocht je meer tijd hebben: de high tea die ze serveren is een echte aanrader.

Saplab

Vanuit het mooie gebied rondom het Lange Voorhout loop je de Denneweg op, richting Saplab op nummer 8. Dit leuke zaakje met een ruim assortiment aan slow juices is van eigenaresse Caroline.Saplab-Den-HaagDe echte daredevils beginnen hier hun ochtend met een gingershot. Maar er zijn ook minder heftige sapjes te bestellen. Ik ben fan!

De Vleesch Lobby

Bij de Vleesch Lobby – een restaurant van de Vegetarische Slager – draait het maar om 1 ding: plantaardig vlees. Je kunt er bijvoorbeeld vegan sushi eten, een rookworst, huzarensalade, gnocchi bolognese of een poké bowl. Geweldig toch?Vleesch LobbyVoor de Vleesch Lobby moet je op een grachtje achter de Denneweg zijn: Hooikade 4. In de zomer hebben ze een terras aan het water.

Walter Benedict

Voor de mensen die wel van Vlees en Vis houden, is er Walter Benedict. Een stijlvol ingerichte brasserie met marmeren tafels op het terras, en binnen een bakstenen muur en stoere tafels. Walter Benedict vindt je op Denneweg 69a.Walter-Benedict-DennewegHier eet je overheerlijke oesters, eggs Benedict, een vegan seaweed burger, geroosterde pompoen, steak tartare of gebakken eendenborst. Een prima afsluiter van een leuk dagje uit.

Foto’s: By Françoise Blog.

2 gedachtes over “De leukste hotspots rondom de Denneweg in Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.