Perfect Pastry: overheerlijke taarten en koekjes in Den Haag

Perfect Pastry damesDecember is een van mijn favoriete maanden vanwege de gezelligheid en al dat lekkere eten. Dit keer begon de laatste maand van het jaar goed, want ik werd uitgenodigd voor een Pre X-mas Event bij Perfect Pastry!

Perfect Pastry bevindt zich in het gezellige Belgisch Park in Den Haag, nét op de grens met Scheveningen. Perfect Pastry is gespecialiseerd in bruidstaarten, verjaardagstaarten, cupcakes en ander lekkers.

Een eigen zaak

Eigenaresse Nermina komt uit Bosnië en kwam in 2000 naar Nederland, vanwege haar man’s werk voor het Joegoslavië-tribunaal. Nermina en haar gezin zouden in eerste instantie 3 jaar in Nederland wonen, maar die 3 jaar werden er uiteindelijk 17. Den Haag beviel namelijk erg goed.Perfect Pastry EtalageIn de arbeidsovereenkomst van Nermina’s man was helaas wel een clausule opgenomen waarin stond dat zijn partner de eerste 10 jaar geen betaald werk mocht verrichten. Om bezig te blijven volgde Nermina onder andere een cursus Nederlands en deed ze vrijwilligerswerk. Toen ze eindelijk aan de slag mocht, besloot ze een eigen zaak te openen. Versiering Perfect Pastry

High tea’s en workshops

En dat werd dus Perfect Pastry, aan de Gentstestraat 13 in Den Haag. Naast overheerlijke taarten, cupcakes en koekjes kun je hier ook terecht voor bijvoorbeeld een te gekke workshop of een high tea. En die zijn zeker de moeite waard, zo mocht ik ervaren.Door Anuschka van Hipaholic en Nermina van Perfect Pastry was eind november namelijk een Pre X-Mas Event georganiseerd waarvoor ik en een aantal andere bloggers op een koude zondagmiddag mochten aanschuiven.

Kersttaart met zuurstokken

De winkel was door Anuschka helemaal in kerstsfeer gebracht met mooie decoraties. Een aantal hiervan waren tijdelijk, maar bijvoorbeeld de geweldig mooie flowerwall in het zitgedeelte van de zaak is een vaste decoratie. Geloof me: daar alleen voor wil je een keer theedrinken bij Perfect Pastry!Perfect Pastry high teaWe werden getrakteerd op een geweldige high tea met onder andere citroen merengue met verse vijgen, een selectie aan hartige hapjes, verschillende soorten cupcakes, mousse en als klap op de vuurpijl een kersttaart gedecoreerd met echte zuurstokken!

Zelf aan de slag

Bij de high tea was alles even lekker. Maar het leukste moest nog komen: we mochten zélf aan de slag! Nermina liet ons verschillende soorten koekjes decoreren met icing. Zo maakte ik voor het eerst van mijn leven een Ginger Bread man, met gezellig gezichtje en wuivende handjes.Ik was meteen fan. Niet alleen omdat de koekjes allemaal heerlijk smaakten, maar vooral omdat ik het erg leuk vind om creatief bezig te zijn. Je bent even alleen bezig met het decoreren van koekjes, wat heerlijk ontspannend is. Voor mij in elk geval wel.Workshop Perfect pastry 2

Perfect Pastry!

Ben je op zoek naar een perfecte taart of overheerlijke koekjes? Dan maakt Perfect Pastry zeker zijn naam waar. Ook als je speciale wensen hebt, kun je die altijd aan Nermina doorgeven. Ze weet er vast wat lekkers van te maken.

Foto’s: By Françoise Blog. 

10 gedachtes over “Perfect Pastry: overheerlijke taarten en koekjes in Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.