Een terugblik op mijn 2018

Tips stedentrip Lissabon2018 ligt alweer 2 dagen achter ons en 2019 komt in volle vaart op ons af. Ik hoop voor iedereen dat het een goed en mooi nieuw jaar gaat worden, maar eerst blik ik nog terug op mijn 2018.

2018 begon voor mij persoonlijk erg goed. De Man was ‘ in between jobs’ en dat gaf ons de gelegenheid om een mooie reis te maken. Ik werkte alleen de eerste 3 dagen van het nieuwe jaar, daarna vertrokken we naar Azië.

Khao Sok National Park

De eerste stop was Bangkok, vanuit daar vlogen we door naar Singapore. Een lang gekoesterde droom. En wat was het er mooi! We verbaasden ons over de uitgestrekte parken en de natuur, plus de bijzondere architectuur. SingaporeVervolgens vlogen we door naar het zuiden van Thailand, voor een bezoek aan Koh Lanta en Khao Sok National Park. Beide bestemmingen waren erg leuk en heel afwisselend. Op Koh Lanta sliepen we in een chique bungalow, in het park brachten we de nacht door in een drijvend bamboehuisje.Kaoh Sok National Park

Cursus fotografie

Eenmaal terug in Nederland volgde ik een uitgebreide cursus om beter te leren fotograferen. Ik had toen al de wens om een spiegelreflexcamera te kopen, maar wilde eerst meer weten over de mogelijkheden van zo’n toestel.Cursus fotografie

Bloggers on tour

Ook bezocht ik in 2018 een aantal steden, samen met andere bloggers. Zoals Eindhoven en Arnhem, met Evelyne (Travelgloss, Blogbosses) en Mieke van Miek’s Mind. Uiteraard was dit erg gezellig en maakten we een aantal hele mooie foto’s.Eindhoven bloggers on tourOok bezocht ik – op uitnodiging van Miss Publicity – het MaHo-kwartier in Rotterdam en de binnenstad van Den Haag. Leuk georganiseerd en ik heb zelfs in mijn eigen stad (Den Haag) nieuwe leuke plekjes ontdekt.Pasta Kantine Rotterdam

Nog meer reizen

Juni en september stonden wederom in het teken van reizen: zo bezocht ik Lissabon in juni en Frankrijk in het najaar. Ik heb er veel gewandeld, gefotografeerd en van het mooie weer genoten.Bloesem LissabonIn de zomer ben ik vooral veel thuis, op het strand en in de tuin geweest. We maakten onze tuin nóg gezelliger met extra planten en heel veel lekkere bbq’s.

Klussen, en mijn eerste spiegelreflexcamera

Afgelopen najaar heb ik vooral veel in huis geklusd en zochten we een nieuwe bank uit. Veel te snel, maar de oude was na 2 jaar al helemaal doorgezakt. Een pijnlijke miskoop…Uitzichtpunt Eusebius kerk ArnhemWél een goede aankoop is mijn eerste spiegelreflexcamera! Ik heb heel wat uren op internet gezocht naar informatie over lenzen en camera’s. En in december was het dan zo ver. Ik ben heel benieuwd welke mooie foto’s ik hier in het nieuwe jaar mee ga maken.

Hoe was jullie 2018?

Foto’s: By Françoise Blog. 

5 gedachtes over “Een terugblik op mijn 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.